Ce se întâmplă, de fapt, la Federația Națională de Scrimă a României și care sunt provocările acestui sport?

Postat de pe 29 iulie 2021

Autor: Adrian Lambru

Roxana Scarlat, secretar general al Federației de Scrimă a declarat în cadrul emisiunii „Sport Report” de la Gold FM că: „Avem nevoie de un buget mai mare pentru a investi în calendarul internațional al copiilor care vin din urmă”. 

În urma discursului ținut de spadasina Ana Maria Popesc odată cu întoarcerea de la Tokyo, secretarul general al Federației de Scrimă Roxana Scarlat a susținut faptul că „noi, ca Federație, nu avem suficiente resurse financiare pentru a investi și la categorii mici de vârstă, unde e necesar ca sportivii să aibă un calendar internațional complet”.

Roxana Scarlat susține faptul că juniorii nu ar fi încurajați să continue și să performeze. Fondurile și investițiile în acest sport nu ar fi suficiente pentru numărul mare de copii ce doresc să practice scrima.

“Sălile sunt pline de copii. Avem nevoie de o noua sală. Nu e suficientă cea din Floreasca. Avem nevoie de antrenori. Aceștia își dedică toată săptămana meseriei. Sâmbăta și duminica sunt alături de sportivi la competiții, cantonamente. Veghează sportivii tot timpul. Acești oameni trebuie motivați financiar. Fac un lucru deosebit. Modelează copii, îi educă până la titlurile de campioni” – a declarat secretar general al Federației de Scrimă.

Care este calendarul Federației?

La sabie masculin, unde sportivii români sunt campioni europeni de tineret, alături de Iulian Teodosiu, România ar avea șanse pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, conform secretarului general.

„La noi, la Federație s-a investit în cei cu șanse la medalii” – susține Roxana Scarlat. „Se întamplă asta de pe vremea doamnei Ana Pascu, șef al Federației timp de 30 de ani. A continuat Mihai Covaliu și o duce mai departe Marius Florea. Investim în cine are șanse. Ce mai rămane ducem la juniori și nu putem susține decât un Euro sau Mondial”.

„Acesta e calendarul. Apoi merg nepregătiți. Ajutați în rest de părinții cărora le mulțumim!” – a încheiat Roxada Scarlat.

Ce i-a reproșat Ana Maria Popescu ministrului sportului

Sportiva Ana Maria Popescu (fosta Ana Maria Brânză) a câștigat medalia de argint în proba individuală de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La întoarcerea în țară, spadasina a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Aceasta a ținut apoi o declarație de presă ce s-a răspândit rapid pe internet. Discursul Anei Mariei scoate în evidență lipsurile cu care se confruntă un sportiv în România.

“Indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, noi și antrenorii noștri. Am în spatele meu patru oameni, atât am avut la Jocuri. Pe lângă ei, apropo de finanțare domnule ministru, am avut sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții” – a declarat Ana Maria Popescu.

Emisiunea “Sport Report”, moderată de Gabi Safta, se difuzează în fiecare zi , la Gold FM, de la ora 19. Înregistrările integrală pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background