Marius Lulea: AUR solicită premierului Marcel Ciolacu eliminarea pensiilor speciale pentru primari și președinții de consilii județene!

Postat de pe 1 noiembrie 2023

Prim vicepreședintele AUR, Marius Lulea, solicită ferm premierului Marcel Ciolacu eliminarea prevederilor din Codul Administrativ care permit primarilor și președinților de consilii județene să beneficieze de indemnizațiile pentru limită de vârstă. Această inițiativă are ca scop reducerea privilegiilor din sistemul public, consolidarea echității sociale și asigurarea unei gestionări responsabile a resurselor financiare ale statului.

Într-o perioadă în care societatea românească se confruntă cu numeroase provocări economice și sociale, Alianța pentru Unirea Românilor susține reformele necesare pentru a asigura o distribuție echitabilă a resurselor financiare. Prim-vicepreședintele AUR consideră că eliminarea indemnizațiilor speciale de care ar urma să beneficieze aleșii locali, din 1 ianuarie 2024,  reprezintă pașii esențiali pentru o administrare publică corectă și transparentă.

„Pensiile speciale oferite primarilor și președinților de consilii județene reprezintă o discrepanță semnificativă în societatea noastră, în care milioane de cetățeni se luptă pentru a-și asigura un trai demn. Este momentul să punem capăt acestei inechități și să promovăm o abordare echitabilă a sistemului de pensii. Cer premierului Marcel Ciolacu revizuirea de urgență a Codului Administrativ prin anularea articolului care oferă aleșilor locali dreptul la pensie specială“, a declarat Marius Lulea, Prim vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

Marius Lulea, adresează un apel direct către premierul Marcel Ciolacu pentru a acționa rapid în direcția eliminării pensiilor speciale și a revizuirii Codului Administrativ în sensul eliminării prevederilor care permit astfel de privilegii. Acest demers nu este doar un semnal al responsabilității.

Alianța pentru Unirea Românilor rămâne angajată în susținerea unor reforme care să servească interesele populației și să aducă o schimbare reală și pozitivă în administrația publică.

Departamentul de Comuniare al Alianției pentru Unirea Romănilor


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background