Marius Ghilezan: „Mari șanse ca Ciucă să fie pus premier de americani”

Postat de pe 22 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Nicolae Ciucă poate fi pus prim-ministru la București pe linia Washington. Mi-e teamă ca această teorie să se adeverească.”.

Teoria lui Marius Ghilezan vine în contextul de conflict prin care trece acum Ucrainia. „Acest stat se află în disoluție (descompunere, decădere n.r.). Marile Puteri știu asta, iar atacul asupra Ucrainei poate porni oricând” – este de părere jurnalistul.

Pe 21 noiembrie publicația Military Times scria că Rusia ar avea peste 92.000 de soldați strânși în jurul granițelor Ucrainei. Kremlinul s-ar pregăti astfel de un atac până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, potrivit șefului Agenției de Informații pentru Apărare a Ucrainei.

„Dacă se pornește atacul, se pornește de pe teritoriul statului român” – consideră Marius Ghilezan. „Românul va trebui să plătească masa, dansul și viața soldaților americani”. Conform jurnalistului, România ar urma să ducă greul într-un meci în care nu am câștiga mai nimic.

„Ciucă dirijorul

În acest context, jurnalistul de la România Liberă vine cu teoria conform căreia generalul Nicolae Ciucă ar urma să fie pus premier pe linia Washington: „Acesta va avea misiunea să dirijeze de aici, de la București, dezmembrarea Ucrainei. Un astfel de scenariu este unul tragic. Mi-e teamă să nu am dreptate”.

Trupe din partea NATO, Washington, Paris şi Berlin au denunţat recent o comasare de trupe ruseşti la frontierele de est ale Ucrainei. În aceste locuri, un conflict cu separatiştii proruşi este în curs de desfăşurare încă din 2014. Kievul, la rândul său, a încercat în ultimele săptămâni să minimalizeze amploarea desfăşurării de forţe ruse la frontierele sale – potrivit HotNews.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background