Marius Ghilezan: „În locul lui Marcel Ciolacu, ceream totul”

Postat de pe 15 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Partidul Social Democrat se joacă cu jumătăți de măsură!”.

Marius Ghilezan susține că nu este de acord cu strategia social-democraților pentru formarea noului guvern împreună cu PNL: „Partidul Social Democrat trebuia să ceară totul în această căsnicie cu liberalii. De partea opusă se afla suspendarea președintelui Klaus Iohannis, adică o miză foarte mare”.

„PSD avea posibilitatea ca împreună cu AUR să înceapă procedurile de inițiere a suspendării, ceea ce nu le era greu să facă. În 60 de zile, Iohannis era <pa>, era <la revedere>. Nu înțeleg de ce a acceptat Marcel Ciolacu să-l salveze pe Iohannis” – este de părere jurnalistul de la Românie Liberă.

Într-un altfel de scenaiu expus de Marius Ghilezan, negocierile ar uma să mai dureze încă o săptămână: „La final, tot Florin Cîțu va lua tot! PSD-ul întinde astfel coarda, având un culouar de scăpare bine gândit”.

Viitoare posibile „lovituri” pentru PNL

Anul următor nu s-ar anunța foarte bun pentru Partidul Național Liberal, în concepția lui Marius Ghilezan. Acesta este de părere că fruntași ai liberalilor ar urma să întâmpine probleme. Printre aceștia se numără Klaus Iohannis, președintele țării, și Florin Cîțu, actual premier interimar.

„Cred că Florin Cîțu a făcut deja prea mult din ceea îi era dat să facă, în ceea ce privește guvernarea” – afirmă jurnalistul de la România Liberă. „Acum doar mai trage de timp. Mai are de luat niște comisioane de la împrumuturile externe. Și multe alte acțiuni de genul. Dar, <câț să mai câțim?> Am senzația că Florin al nostru, prin martie-aprilie, o să-l scoată băieții cu procurorii din Guvern”.

„Asta este clar! Nu încapa îndoială!” – a adăugat Cozmin Gușă.

Chiar dacă Partidul Social Democrat l-ar fi salvat pe Klaus Iohannis de la suspendare, această posibilitate încă există: „Președintele va pleca de la Cotroceni fie în 2024, când i se termină mandatul, fie în 2022. Nu exclud varianta ca un serviciu secret din România să se supere pe el și se pornească procesul de eliminare a acestuia de pe scena politică”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background