Cine a furat dozele de Pfizer? Cîțu trebuie anchetat de îndată

Postat de pe 13 noiembrie 2021

Autor: Iosefina Pascal

Începem cu prima dezvăluire uluitoare apărută într-un proiect de hotărâre de guvern, proiect care nu ar fi trebuit să existe, având în vedere faptul că guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.
Din acest proiect de lege pentru modificarea Hotărârii privind „Strategia Națională de Vaccinare” aflăm că planul pentru următorii doi ani este sumbru și imposibil de îndeplinit, în mod democratic cel puțin:
1. În anul 2022 trebuie vaccinați 20% dintre copiii cu vârsta de sub 12 ani și 70% dintre persoanele cu vârsta de peste 12 ani.
2.În anul 2023 trebuie atins gradul de vaccinare a 90% dintre persoanele cu vârsta de peste 12 ani.
Aceste obiective, după cum recunoaște chiar inițiatorul, Ministerul Sănătății, sunt imposibil de atins având în vedere faptul că părinții sunt, în mod justificat, reticenți cu privire la vaccinarea copiilor. Așadar, se impun întrebările „Cum vor atinge aceste obiective, dacă părinții sunt reticenți? Și ce se întâmplă dacă NU sunt atinse obiectivele?”. Rămâne un mister sinistru.

O să mă concentrez, însă, pe aspectele „economice” care reies din acest proiecte de lege și anume dozele de vaccin necesare pentru atingerea obiectivelor. Inițiatorii legii, adică Ministerul Sănătății, spun, conform calculelor, că mai au nevoie de 16,9 MILIOANE de doze de vaccin pentru a atinge 90% rata a vaccinării în 2023.
Întrebarea care ar trebui adresată lui Cîțu de către organele abilitate este „Unde sunt cele 120 de MILIOANE de doze de vaccin contractate din banii contribuabililor? De ce aveți nevoie de încă 16,9 milioane de doze, dacă aveți 120 de milioane de doze deja contractate? „

Răspunsul îl pot oferi, parțial, eu:
1. Conform legii privind plata personalului medical pentru vaccinare împotriva COVID-19, aflăm că statul român este ABILITAT să VÂNDĂ dozele de vaccin în exces.
2.Tot din aceeași lege aflăm că statul român poate vaccina cetățeni străini pentru suma de 150 de lei.
Cu alte cuvinte, e liber la bișniță și este foarte posibil ca acele 120 de milioane de doze de vaccin să fi fost deja revândute înainte să ajungă măcar la noi în țară. Și, dacă ne amintim dezvăluirile lui Cozmin Gușă, se pare că Florin Cîțu ia comision de vreo 15 eurocenți pentru fiecare doză de vaccin.
România a ajuns țară de trafic și bișniță cu vaccinuri și țara în care se practică turismul vaccinal contra cost, dacă există doritori, desigur.

Având în vedere cele dezvăluite prin intermediul acestor proiecte de lege, procuratura trebuie să se autosesizeze imediat și să înceapă anchetarea lui Florin Cîțu și pentru delapidare și constituire de grup infracțional organizat, nu doar pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cum anchetează DNA în rem.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background