Marius Ghilezan anunță ruptura de la conducerea AUR la GOLD FM

Postat de pe 21 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „După congresul AUR de pe 27 martie, va rămâne un singur lider”.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat organizarea unui Congres intern pentru data de 27 martie. Acesta va urmări stabilirea conducerii și viitoarea linie politică. Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu are în vedere construirea unui doctrine conservatoare, zonă spre care mai tind și Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei, partidul nou înființat de fostul premier Ludovic Orban.

„După acest congres se vor despărți apele și va rămâne un singur lider” – susține Marius Ghilezan. „Se observă lipsa lor de experiență și nu știu să ascundă scandalul dintre ei. Pe urmă, să ne uităm la adversării lor. Statul Paralel creat de Traian Băsescu și menținut de Klaus Iohannis nu acceptă acest procent mare în rândul sondajelor când vine vorba de Alinața pentru Unirea Românilor”.

 „Beția puterii

Un sondaj publicat la sfârșitul lunii ianuarie 2022 al celor de la INSCOP poziționa partidul AUR pe locul al doilea, după Partidul Social Democrat (PSD), cu un procent de 20,6%. De asemenea, un raport al aceleiași instituții de cercetare a opiniei publice publicat la începutul lunii octombrie 2021 arată faptul că peste 60% dintre români suțin valorile tradiționale în locul drepturilor și libertăților moderne, iar peste două treimi ar vota la următoarele alegeri cu un partid naționalist.

sursă photo: INSCOP, via g4media.ro

Alianța pentru Unirea Românilor se bucură de popularitate în rândul românilor, potrivit cifrelor. Iar acesta ar fi un factor influent ar actualei situații din partid, conform lui Marius Ghilezan. „Aceste stări de tensiune din AUR sunt conurate de <beția puterii> de care suferă membri din partid. De asemenea, pe mulți lideri îi despart criteriile doctrinare. Unii au vocație în domeniul dreptei legionare, iar alții au perspectiva creării unei doctrine noi în cadrul partidului, dar fără succes” – a adăugat jurnalistul de la România Liberă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Facebook (Marius Ghilezan)


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background