Cum ar fi „tranzacționați” pacienții din România printr-o bursă medicală – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 17 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Sistemul privat de sănătate a fost decontat masiv, a prosperat, iar statul a decontat cel mai puțin de la Casa de Asigurări de Sănătate. Se urmărește privatizarea sistemului medical din România pentru combinații pe bani mulți”.

Iosefina Pascal explică mecanismul prin care pacienții din România ar fi „tranzacționați” de la stat la privat, acolo unde au mai mult de plată: „Un cetățean are o problemă cardiovasculară, de exemplu, și se duce la medicul de familie care îi dă trimitere la medicul specialist cardiolog. Acesta din urmă îi recomandă anumite proceduri, dar pentru că nu mai sunt fonduri, este trimis la privat”.

Această lipsă de fonduri ar intra în contradicție cu plata lunară a angajaților din România pentru asigurările medicale retrase automat din salariu. La privat, însă, pot exista fonduri și se pot face analize. „Întors la cardiolog, persoana respectivă află că mai are și alte afecțiuni, de unde vin alte analize de făcut. Este cunoscut fenomenul prin care medicii de la stat lucreză masiv și la privat și fac diverse combinații pentru a tranzacționa pacienții” – a adăugat Iosefina Pascal. „În final, persoana respectivă primește o rețetă pe o perioadă de timp pe care trebuie să o ia de la farmacie”.

„Bursa de la Casa de Asigurări de Sănătate”

Toate aceste vizite prezentate de jurnalista GOLD FM se concretizează cu un pontaj la Casa de Asigurări de Sănătate care se decontează pentru fiecare unitate medicală sau farmaceutică. Toate aceste acțiuni sunt transferate apoi pe cardul de sănătate deținut de fiecare cetățean care vor fi decontate către respectivele unități medicale.

“Uite așa are loc o bursă sanitară în care sunt jucați pacienții” – susține Iosefina Pascal. „În tot acest joc, sistemul privat de sănătate a decontat cel mai mult de la Casa de Asigurări de Sănătate, acesta a prosperat. Iar potrivit lui Andrei Baciu, mai urmează și o asigurare de sănătate paralelă, dacă vrei să beneficiezi de servicii mai bune la stat”.

Cazul Elias, clinica Diaverum și presupusele în nereguli

Iosefina Pascal caracterizează Spitalul Universitar de Urgență Elias din București ca fiind o „ruină” și o „bombă biologică” datorită posibilelor probleme cu curățenia și cu dăunătorii. În ciuda acestor fapte prezentate, spitalul este încă activ, iar acolo lucrează chiar medici de renume. Mugur Ardelean, managerul spitalului, nu ar fi nici el lipsit de probleme, neavând niciun intereres să stabilizeze situația spitalului.

„Din declarația acestuia de avere din 2019 aflăm că soția sa lucrează la Spitalul Floreasca, ca profesor la Carol Davila, dar și la clinica privată Diaverum. Această clinică a îngropat de vii 15 bolnavi de Covid-19 în martie 2020 pentru că făceau dializă laolaltă infectați cu neinfectați. Văzând că se îngroașă gluma, pacienții au fost trimiși la spitale de stat unde s-au infectat atât cadrele medicale, cât și cei internați acolo” – spune jurnalista GOLD FM.

Pentru că au încălcat regurile privind ancheta epidemiologică, clinica Diaverum a primit atunci o amendă. În tot acest proces, spitalele de stat ar fi distruse încet-încet, privatizând astfel sistemul de sănătate, potrivit Iosefinei Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: gds.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background