Marea Britanie va face presiuni asupra lui Biden pentru a amâna retragerea armatei americane din Kabul

Postat de pe 23 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Pe 24 august o să aibă loc o reuniune de urgență a liderilor mondiali din grupul G7. În cadrul ședinței, premierul Boris Johnson o să îi solicite președintelui american să mențină armata în Afganistan după 31 august.

Această solicitare are ca scop continuarea zborurilor de evacuare din Kabul. În același timp, talibanii avertizează însă că “vor exista consecințe” dacă Biden întârzie retragerea trupelor americane. Oficialii guvernamentali britanici au declarat că nu există o dată fixă pentru retragerea militarilor din Afganistan. Totuși, guvernul britanic se teme că fără trupele americane de pe teren, restul forțelor aliate nu vor putea securiza zona.

Discuțiile din cadrul grupului G7, al cărui președinte este în prezent Regatul Unit, vor avea loc în mediul virtual. Principalul subiect de discuții va fi viitorul pe termen lung al Afganistanului. În același timp, oficialii vor discuta și despre evacuarea în curs de desfășurare a militarilor.

Între timp, mii de oameni își riscă viața pentru a fugi de controlul talibanilor.  Un oficial NATO a declarat pentru Reuters că peste 20 de persoane au murit pe aeroportul internațional din Kabul. Premierul Boris Johnson a declarat că este vitală colaborarea comunității internaționale pentru a asigura continuarea evacuării în condiții de siguranță și pentru a preveni o criză umanitară.

Sursă text: BBC


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background