Președintele Ucrainei afirmă că a început ”numărătoarea inversă” pentru ieșirea de sub ocupație a Crimeei

Postat de pe 23 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că a început ”numărătoarea inversă pentru dezocuparea” peninsulei Crimeea anexate de Rusia.

Zelenski a făcut acest anunț în cadrul deschiderii summitului de lansare a Platformei Internaționale Crimeea. La acesta participă reprezentanți din 46 de țări. ”Anunțăm astăzi începerea numărătorii inverse pentru ziua în care Crimeea va fi dezocupată”, a afirmat președintele ucrainean. ”Trebuie să începem să scriem o nouă pagină în istoria Ucrainei și în istoria Crimeei ucrainene”, a declarat Zelenski.

”Ucraina singură nu va putea niciodată să readucă înapoi Crimeea. Pentru a-și atinge obiectivul prin metode politice, vom avea nevoie de un sprijin eficient la nivel internațional”, a afirmat Volodimir Zelenski. De asemenea, acesta a cerut consolidarea sancțiunilor împotriva Moscovei. Zelenski a acuzat Rusia că, după ce a anexat Crimeea în 2014, a transformat peninsula într-o bază militară.

În acest timp, Kremlinul consideră ”antirusesc” summitul organizat de Ucraina. ”Considerăm că acest eveniment este extrem de inamical față de țara noastră. Percepția noastră este absolut fără echivoc, îl tratăm ca pe un act antirusesc”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. La rândul ei, purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a afirmat că Rusia va lua notă de poziția statelor participante la summitul Platformei Crimeea și va trage ”concluziile corespunzătoare”.

Sursă text: AGERPRES


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background