Cum ar fi „mușcat” presa română din campania PR a armatei americane

Postat de pe 23 august 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, publicistul și scriitorul a declarat: „Pentru că Biden este acuzat că militarii americanii au plecat din Afganistan, s-a pornit o campanie de comunicare ce a fost înghițită și de presa românească”.

Numeroase fotografii din Afganistan învățișând militari americani având grijă de bebeluși afgani s-au răspândit prin presa românească. Ion Cristoiu este de părere că aceste fotografii ar fi fost făcute intenționat, făcând parte dintr-o campanie PR a armatei americane „Un minim jurnalist știe cum funționează campaniile de comunicare publică și ar trebui să identifice și să le diferențieze de faptele reale”.

„Armata americană nu a asigurat controlul” – susține gazetarul. „De aceea, să mai ascundă din aceste fapte, s-a pornit în America o întreagă emoție. Pentagonul a dat ordin ălora de la comunicare să facă ceva. S-au publicat pe site-ul oficial aceste poze, care clar că sunt făcute cu un scop”.

https://bit.ly/3yeC8N3

https://bit.ly/3gnP1ym

https://bit.ly/3DcXoGG

Cum a „mușcat” presa romănească această campanie

În aceste condiții, publicistul Ion Cristoiu este critic la adresa presa românești: „Cu unii așa-ziși jurnaliști nu ai ce să vorbești. Mă învârt prin redacțiile presei române ca printr-un pustiu. Aceleași titluri, aceleași sintagme înapoiate, același conținut”.

„Un titlu de presă adevărată ar trebui să sune astfel: <Armata americană ajunsă la ananghie apelează la mijloace de comunicare publică>. În schimb, Digi24 scrie: <„Salvaţi-mi copilul!” Imaginile virale cu militarii SUA care au grijă de copiii afgani în haosul din aeroportul din Kabul>, Cancan:  <Imagini virale cu un bebeluș afgan în brațele militarilor americani. Ce s-a întâmplat cu copilul>.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background