Marcel Ciolacu e timorat când e vorba despre cenzurarea presei, știe că e un mecanism subteran!

Postat de pe 26 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a pus sub lupă detaliile vizitei de lucru ale lui Marcel Ciolacu în Dolj, prezentând care sunt concluziile despre felul în care premierul nostru abordează și percepe realitatea pe teren.

Prezent la Craiova la lansarea unor noi modele Ford, premierul Marcel Ciolacu a fost întâmpinat de jurnaliștii nemulțumiți, pe bună dreptate, de cenzura presei. Întrebat de către jurnalistul Ion Spânu care este poziția Domniei sale cu privire la această gravă abatere, Marcel Ciolacu s-a eschivat, s-a dezvinovățit, deși nimeni nu-i pusese vreo vină în cârcă, și a refuzat orice fel de dialog pe acest subiect, deși l-ar fi avantajat să se poziționeze de partea adevărului.

Cel mai probabil premierul nu a vrut să iasă din grațiile președintelui Klaus Iohannis, căruia nu-i convine faptul că jurnaliștii dezvăluie adevăruri incomode. Este posibil ca Marcel Ciolacu să fi avut o problemă cu Ion Cristoiu și să se fi bucurat că a fost scos temporar de pe Youtube. Este plauzibil scenariul în care Marcel Ciolacu să-și fi dat seama de responsabilitatea sa și de felul în care vina va cădea asupra lui pentru că nu a intervenit. În urma acestui proces de conștiință, este posibil ca premierul să fi vorbit cu Elisabeta Moraru, șefa Google România, pentru a ridica sancțiunea impusă canalului de Youtube al jurnalistului Ion Cristoiu.

E limpede că Marcel Ciolacu este sfătuit prost și i se distrage atenția de la adevăratele probleme ale țării. Dacă ipoteza lui Ion Spânu este adevărată, Clubul de Presă a obținut un mare succes, speriindu-l pe premier atât de tare încât să ia măsuri pentru a remedia cenzura asupra jurnaliștilor. România avea și are în continuare nevoie de un astfel de organism care să apere libertatea de exprimare.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background