Strategia Națională in domeniul inteligenței artificiale, un fâs scump

Postat de pe 8 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a anunțat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, că Guvernul se laudă cu Strategia Națională din domeniul Inteligenței Artificiale, proiect cuprins în perioada 2024-2027.

Presa a scris că acest nou proiect pune în pericol zeci de mii de locuri de muncă. Iosefina are altă părere, avertizând că s-ar putea să mai apară alte zeci de mii de locuri de muncă la sistemul de stat, pentru că se dorește digitalizarea tuturor sistemelor. A început deja digitalizarea sistemului de sănătate, o măsură ce va fi un haos total, pentru că deja pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate există mari probleme: erori de conectare, conexiune nesigură – ceea ce înseamnă că baza de date este vulnerabilă în fața atacurilor cibernetice. În Educație se dorește, la fel, o digitalizare rapidă, prin tranziție către catalog online sau chiar prin folosirea Inteligenței Artificiale în predare. Spre disperarea profesorilor, în schimb, AI-ul este folosit de elevi și studenți pentru rezolvarea temelor sau chiar a examenelor.

Se dorește, de asemenea, introducerea unor cursuri intensive pentru pregătirea angajaților în vederea folosirii IA. Planul guvernanților este să existe 150 de instituții publice care să utilizeze AI-ul până anul viitor. Digitalizarea devine un concept din ce în ce mai absurd dacă ne amintim că România este țara hârtiilor plimbate de la o instituție la alta, ambalate frumos în renumitul dosar cu șină. Mai importantă ar fi consolidarea securității cibernetice.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background