Majoritatea americanilor consideră că Trump este hăituit de justiție. 81 % dintre fanii săi l-ar vota, chiar dacă va fi condamnat

Postat de pe 26 aprilie 2024

Autor: Marius Ghilezan

Votul din toamnă pentru Donald Trump nu va fi influențat de cele patru procese ale sale, relevă ultima cercetare sociologică din SUA.

Un sondaj realizat de SSRS și difuzat de canalul progresist CNN arată că doar 13 % dintre americani cred că Donald Trump se bucură de același tratament cu alți inculpați. 34 % consideră că este tratat mai dur decât alții.

Doar 44 % dintre americani admit că magistrații de la Curtea Supremă de Justiție vor da un verdict echitabil, în timp ce 56 % sunt sceptici.  Totuși, 42 % consideră comportamentul lui Trump drept nepotrivit în timpul proceselor. O treime nu știe ce a declarat public.

În vara anului trecut, 39 % dintre americani considerau că acuzațiile, chiar dacă ar fi fost adevărate, vor fi irelevante în procesul electoral. În noua cercetare sociologică, procentul a urcat la 45 %.

Interesant e că în același sondaj, 81 % dintre simpatizanții săi au spus că vor vota Donald Trump – președinte, chiar dacă va fi condamnat.

Părinții fondatori ai Americii nu au prevăzut în Constituție îngrădirea dreptului “unui penal” de a fi candidat la șefia statului. Practic, și un pușcărial poate ajunge președinte.

Majoritatea americanilor consideră că eludarea fiscului, în cazul procesului cu starul porno, sunt neetice, dar nu ilegale, potrivit canalului de televiziune CNN.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background