Lulea: „În loc să taie cheltuielile bugetare, Ciolacu a crescut numărul de bugetari cu 11.521!”

Postat de pe 4 ianuarie 2024

Marius Lulea (AUR): „În loc să taie cheltuielile bugetare, Marcel Ciolacu a crescut numărul de bugetari cu 11.521!”

„Atât Marcel Ciolacu, cât și reprezentanții PSD și PNL ne-au spus că vor reduce cheltuielile de la bugetul de stat. Doar că, în loc să reducă presiunea pe buget, au reușit performanța ca la finalul anului 2023 numărul posturilor ocupate în sectorul public să fie mai mare cu 16.542!

În doar 6 luni de guvernare, datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituțiile publice cu 11.521! Asta înseamnă o medie lunară de 1.920 posturi. Numai în luna noiembrie, numărul posturilor ocupate în instituții și autorități publice a crescut cu 5.825.

Nu a crescut numărul de profesori sau de cadre medicale. Dimpotrivă, riscăm să pierdem mii de medici specialiști din cauza proastei guvernări a PSD și PNL. Majoritatea celor angajați în acest an vin pe filieră politică, de la partidele aflate la guvernare. În realitate, numărul celor aduși în sistemul public este și mai mare, deoarece anual se pensionează o parte din bugetari, oameni cu experiență, aceștia fiind înlocuiți cu oameni fără calități deosebite, personaje care nu au putut să își găsească un loc de muncă decât prin partide.

În vreme ce numărul de angajați la stat crește, s-au majorat și taxele pe care românii și mediul de afaceri trebuie să le plătească în acest an. 2024 aduce mai multe poveri fiscale pentru mediul de afaceri și scumpiri în lanț pentru populație, totul ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare și al bazelor pe care a fost construit proiectul bugetului de stat pentru acest an. Toți acești bani care vor trebui plătiți în plus de români vor fi folosiți pentru a susține un aparat bugetar supra-dimensionat, care crește de la an la an.

De asemenea, în timp ce povara pe mediul de afaceri și români crește, reorganizarea ministerelor și a altor instituții de stat se amână.

Tot heirupismul economic al lui Marcel Ciolacu din 2024 nu va face decât să distrugă mediul de afaceri românesc, să distrugă economia românească. Care este prețul? Satisfacerea propriei baze de votanți!”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background