“La Piovra”: Lucia Goracci-Delia Marinescu-Nick Ciucă. SIE ce-o fi

Postat de pe 16 decembrie 2021

Autor: Iosefina Pascal

Astăzi vă voi dezvălui lucrurile neștiute despre jurnalista italiană și jurnalista româncă care au îndeplinit operațiunea de tip kompromatt a Dianei Soșoacă.


Indiferent dacă sunteți, sau nu sunteți, de acord cu opiniile politice ale domniei sale, acest scandal se joacă la nivel de țară și se exercită presiuni inimaginabile asupra statului de drept și asupra drepturilor și libertăților noastre ca cetateni ai unui stat suveran membru UE.


În primul rând, Delia Marinescu, fixer-ul (intermediar, la negru?) acestui interviu, este o jurnalistă care colaborează atât cu publicația Scena9, publicație finanțată direct de BRD, cât și cu Libertatea, publicația condusa de Catalin Tolontan. Pe site-ul Scena9 vedem că doamna Delia Marinescu scrie articole vădit părtinitoare in favoarea politicii de gen și participa la diferite workshopuri ale lui Marina Abramovic, o artistă excentrică ale cărei opere de artă sunt de o violență rară, promovand ritualistica și sacrificiile umane. De gustibus, cum s-ar spune, pentru că arta nu poate fi comentată.
Insă putem comenta despre publicația Scoala9, publicație finantata tot de BRD, în care vedem articole care promovează vaccinarea copiilor prin retorica manipulatorie și criminală cum ca “dacă nu se vaccinează copiii, atunci aceștia se fac vinovați de moartea bunicilor și părinților lor”. Evident că acel articol a fost preluat și publicat ulterior și de Libertatea, adica publicația la care lucrează Delia Marinescu.


Aceasta jurnalistă româncă a fost anul acesta bursieră Fulbright și, astfel, prin intermediul Romaniei, a studiat pe banii Departamentului de Stat American. Bursele Fullbright trebuie să fie aprobate de comisia condusă de Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Intâmplător, sau nu, aceeași instituție în cadrul căreia este decan Alina Bârgăoanu, adică partenera de afaceri a rectorului Remus Pricopie si doamna care conduce ONG-ul Eurocomunicare, entitate care întocmește rapoarte prin care calomniază jurnaliști, avocati, medici si pe Diana Soșoacă.


Este foarte interesant cum se intersectează în acest scandal cu Diana Soșoacă cam toti protagonistii grupurilor de interese despre care am facut anchete luna aceasta, grupuri care promovează cenzura, ba chiar știrile false, sub egida combaterii știrilor false.


In ceea ce privește publicația Scena9, respectarea codului deontologic, sau măcar al cuvântului dat în calitate de jurnaliști, este o necunoscută pentru ei și în ceea ce mă privește pe mine. In luna aprilie sau mai a anului 2021, am fost contactată de un jurnalist de la publicația Scena9 în vederea acordării unui interviu fix pe tema știrilor false și a conspirațiilor din pandemie. Având atâtea anchete documentate cu probe științifice, cu date statistice, am acceptat interviul, știind că intru pe un teren minat în care se promovează doar anumite păreri. Un interviu ce trebuia a fi scurt, a durat, de fapt, două ore pe Zoom. Per total, a fost un interviu civilizat și care urma a fi publicat, conform discutiei, în următoarele săptămâni. Pentru că interviul a decurs atât de bine și pentru ca nu au putut să demonstreze nici o știre falsă spus de mine și nici să combată, argumentat, anchetele mele, nu a mai fost publicat nicăieri interviul pe care eu l-am acordat publicației Scena9.


In ceea ce o privește pe Lucia Goracci, sunt multe lucruri de spus:
In primul rând, întregul material pe care dânsa îl prezintă acum pe Tg1 este un material vădit xenofob, rasist și părtinitor, lucruri care contravin codului deontologic pe care ar trebui să-l respecte.
Aceasta a prezentat România drept plina de cetățeni de etnie romă care se plimbă cu căruțele și nu vor să se vaccineze pentru că sunt, practic, niște persoane rudimentare. Deci, cu alte cuvinte, marea jurnalistă, corespondent de război, se ocupă cu știri false. Dar o să aflați că nu este prima dată când aceasta promovează știri false.
Lucia Goracci a făcut afirmații scandaloase si nefundamentate cu privire la soldații ucrainieni din Siria afirmând despre aceștia că ar fi afiliați grupării teroriste ISIS.


Mai mult decât atât, aceeași mare corespondentă din zone de conflict s-a pozat chiar cu un TERORIST căutat de Departamentul de Stat American pentru că a ucis 7 soldați guvernamentali.
Totodată am dezvăluit faptul că această doamnă este membru al Institutului Aspen, filiala din Italia, Institutul Aspen fiind fondat de Mircea Geoană. Același Mircea Geoană care, prin Institutul Aspen si NATO, finanțează diferite entități nonguvernamentale pentru a combate știrile false.


Tot in ceea ce o priveste pe doamna Goracci trebuie să menționăm și scandalul de la Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 1 unde un cameraman l-a lovit frontal cu camera pe un susținător al familiei Soșoacă în momentul în care Silvestru Soșoacă a ieșit de la audieri. Tot în timpul acelei busculade o jurnalistă de la Kanal D a început să-i provoace pe susținători, țipând și adresându-le diverse injurii. Vă dezvălui acum că singura persoană de sex feminin din Romania din lista de prieteni de pe Facebook a jurnalistei Goracci este, intamplator, o prezentatoare de la postul Kanal D. Editorul care o însoțea pe Lucia Goraci în noapte incidentului era turc, iar doamna Goracci era acreditată de RAI Turcia, adică de biroul regional al televiziunii RAI, pentru interviul cu Diana Soșoacă.


În final, tot acest scandal în care sunt protagoniști oameni cu diferite legături cu grupurile de interese pe care le-am tot prezentat în ultima lună, nu ar fi căpătat dimensiunea internațională pe care o are în acest moment, dacă statul român, prin reprezentanții săi, adică premierul Nick Ciucă, nu ar fi intrat cu bocancii într-o anchetă penală în favoarea statului italian.


Comunicatul premierului României Nick Ciucă a alimentat mașinăria de fake news a presei din Italia, care nu a denigrat doar un demnitar al statului român, ci și Poliția Română și organele de anchetă penală, prezentând în mod trunchiat realitatea din acea seară.


Evident, Președintele Ordinului Ziariştilor din Italia a profitat de conjunctură și de ticăloșia reprezentanților români pentru a cere sancționarea României de către UE pentru „încălcarea libertății de exprimare, a dreptului cetățenilor de a fi informați corect”. Ironic, nu? Vorbim iarăși despre funie în casa spânzuratului.


Pentru a înțelege mai bine raportul de sclavagism în care ne aflăm, trebuie să ne aplecăm atenția asupra modului în care Ambasada Italiei în România, prin Consulul de la București, a descins, în mod ilegal, nedemocratic, călcând în picioare statul de drept, la secția de poliție pentru a-i „elibera” pe jurnaliștii direct implicați în scandalul din acea noapte. Și toate acestea se întâmplă fix când Ambasada SUA și comisarii europeni „condamnă cu fermitate” ejectarea lui Cristi Danileț din rândul magistraților.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background