Iosefina Pascal, reținută de poliție: „Anchetele mele sunt realul motiv pentru care am fost săltată de acasă”

Postat de pe 23 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

„Adevăratul premier al României este în spatele acestei înscenări!”

Jurnalista GOLD FM Iosefina Pascal povestește cum a fost luată de poliție de acasă și dusă la secție în timpul serii de marți, 21 decembrie. Acuzațiile asupra jurnalistei ar fi de infracțiuni informatice, dar la secție altul ar fi fost motivul: faptul că a participat la protestul de la Palatul Parlamentului.

„Toată treaba este o înscenare, o intimidare, la 32 de ani de la Revoluție. Până aici s-a ajuns” – susține Iosefina Pascal într-un live pe Facebook.

Acuzațiile privind infracțiunile informatice și tranzacțiile frauduloase ar fi complet false, potrivit jurnalistei. Pe lângă acest lucru, polițiștii ce au venit la ușa Iosefinei nu ar fi avut nici mandat și nici nu ar fi prezentat vreo legitimație.

„Cred că au ridicat protestatari în mod ilegal toată noaptea, doar că eu am fost acolo în calitate de jurnalist. Am fost la protest doar 35 de minute din care zece minute am făcut un live pe Facebook din zona presei, unde erau amplasate camerele celor de la televiziuni” – susține Iosefina Pascal.

Fake news-ul de la TV

În tot acest timp, un post de televiziune prezenta publicului faptul că Iosefina Pascal ar fi fost arestată pentru că ar fi vandalizat o mașină în timpul protestului. „Rudele mele, cunoștințele au aflat de la acea televiziune că eu am fost arestată, când adevărul e cu totul altul. Nu am vandalizat absolut nimic. Am fost acolo să relatez oamenilor un eveniment în desfășurare” – a adăugat jurnalista.

„Imaginile prezentate spun minciuni. Singura asemănare dintre mine și fata din poză e că ambele aveam o geacă kaki. Pe lângă asta, eu nu am fost arestată, cum se zicea pe la TV. În schimb, am fost abuzată, intimidată și amenințată. Pot proba tot ce am spus”.

Iosefina Pascal declară faptul că toate aceste lucruri nu sunt întâmplătoare și că ar avea toate dovezile în acest sens.

E ilegal să participi la protest?

„Din câte se pare, nu mai e voie să partici la vreun protest în calitate de nimic, că vine poliție și te ridică de acasă noaptea ca hoții” – observă jurnalista GOLD FM. Faptul de a posta despre un protest, faptul de a fi prezent la un asemenea eveniment ar fi ajuns să însemne o „infracțiune”, potrivit Iosefinei Pascal.

Unul dintre polițiștii cu care a avut de a face jurnalista în seara de marți i-ar fi spus că mai mulți protestatari ar fi fost reținuți după evenimentul de la Palatul Parlamentului și că echipajul acela cu această activitate s-ar fi ocupat în seara respectivă. „Dreptul de a protesta este unul constituțional” – a adăugat Iosefina. „Iar acel protest s-a ținut, într-o majoritate covârșitoare, pașnic”.

„Hibridul dintre fascism și practici comuniste”

Iosefina Pascal ia acest eveniment ca pe o amenințare și este de părere că: „La 32 de ani de la Revoluție, nu s-a întors Securitatea, ci a reînviat hibridul dintre fascism și practici comuniste”. Libertatea presei ar exista doar acolo unde există bani guvernamentali, potrivit acesteia, unde nu ar exista șpaga, mita sau ONG-urile care ar controla narativa publică ar exista doar abuzuri.

„Poate e mai bine că s-a întâmplat așa! Așa poate conștientizăm și noi prăpastia către care ne îndreptăm, prăpastia în care au fost aruncate drepturile și libertățile noastre”.

Posibilul „păpușar

Ca răspuns la întrebarea „Cine e în spatele acestei înscenări?”, Iosefina Pascal răspunde: „Poate fix persoana despre care am scris că acționează în mod orchestrat împotriva medicilor, avocaților și jurnaliștilor care vorbesc împotriva măsurilor abuzive luate în mod discreționar și neconstituțional”.

„Poate este vorba despre același om care a spus că trebuie să le luam microfonul celor care critică măsurile guvernamentale. Acea persoană este adevăratul premier al României” – povestește jurnalista GOLD FM.


Opiniile cititorului
  1. Padurariu Bogdan   On   3 ianuarie 2022 at 13:26

    Fii tare Iosefina, nu renunța la misiunea ta, suntem alături de tine… 🙏❤️

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background