Iosefina Pascal: “Bate vânt de schimbare la DSU”

Postat de pe 24 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Raed Arafat trebuie acum să treacă să dea cu subsemnatul pe la Parchet”.

Iosefina Pascal îl aprobă pe Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru Ministerul Sănătății, care susține că Raed Arafat și-a depășit atribuțiile de serviciu în cazul pandemiei. „Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție” – declara Alexandru Rafila.

„Ar fi excelent! După doi ani de război, eu zic că Raed Arafat merită o pauză” – observă jurnalista. „Doar așa va avea timp să meargă să dea cu subsemnatul la Parchet, acolo unde sunt deschise multiple dosare penale pentru modul în care a gestionat pandemia, cu precădere pe domeniul achizițiilor publice”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ar fi abuzat în ceea ce înseamnă restricții, carantinări, introducerea cerificatului verde, sau cenzura celor care se exprimă împotriva măsurilor și așa mai departe, potrivit Iosefinei Pascal.

A avea sau a nu avea aviz

Partidul Social Democrat a anunţat miercuri, 24 noiembrie, că renunţă la evenimentul de prezentare a programului de guvernare. Aceștia nu au primit avizul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru organizare.

“Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt priorităţile noastre la guvernare!” – se arată într-un text postat pe pagina de Facebook a partidului.

Iosefina Pascal se întreabă ce atribuție ar avea DSU pentru a da astfel de avize. „De asta se ocupă Departamentul de Sănătate Publică. Această acțiune zici că a făcut-o un copil care știe că i se vor lua jucăriile. Un exemplu clar de abuz făcut de Raed Arafat”.

Reformarea Ministerului Sănătății

Jurnalista speră totuși ca pe viitor să aibă loc dezbateri publice reale cu specialiști, dându-l aici exemplu pe medicul epidemiolog Adrian Streinu-Cercel. „Este necesară o consultare onestă cu cetățenii româniei. Aceștia, în proporție de peste 70%, s-au exprimat la un sondaj al Televiziunii Române ca fiind împotriva certificatului verde obligatoriu la locul de muncă”.

verificat miercuri, 24 noiembrie 2021, ora 20:30

Procentul celor care nu doresc adoptarea certificatului verde obligatoriu este mai mare decât procentul de oameni nevaccinați. Inclusiv oamenii vaccinați nu și-ar dori astfel de măsuri.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background