Ionescu despre culisele scandalului de la SNSPA, sociologii-agresori și rețelele din statul român
Postat de Gold FM Radio pe 31 iulie 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu a dezvăluit noi detalii din scandalul sociologilor-agresori de la SNSPA, devoalând ignorarea timp de mulți ani a plângerilor studentelor afectate, respectiv analizând sancționarea selectivă a făptașilor, ce s-a făcut doar în cazul Alfred Bulai, fiind ocolit deocamdată Marius Pieleanu de la AVANGARDE.
Bărbații frustrați precum Bulai își folosesc forța și autoritatea de profesori care pot să pice sau să dea note rele ca să-și compenseze frustrările acumulate din cauză că nu sunt apreciați de femei. Jurnalistul Iulian Ionescu a insistat asupra ideii că ar trebui să se implementeze o testare psihologică periodică în cazul profesorilor, politicienilor și al altor categorii profesionale ai căror membri sunt măcinați în timp de un stres psihologic, intelectual, de responsabilitate foarte mare. Sunt mulți astfel de indivizi care nu conștientizează că au o problemă sau care refuză să recunoască din mândrie. Depistarea din timp a oricărui tip de comportament deviant poate ajuta atât persoanele care manifestă astfel de probleme, cât mai ales pe tinerii ce pot deveni victime, respectiv societatea per ansamblu.
La SNSPA, peste 600 de studente au semnat o petiție în urmă cu 7 ani, în care avertizau asupra abuzurilor suferite din partea profesorilor universitari. A știut toată lumea despre acest scandal, inclusiv presa, serviciile secrete, politicienii, Remus Pricopie (decan și apoi rector) și nu s-a întâmpla absolut nimic, nu s-a acționat în niciun fel. O jurnalistă din Clubul de Presă, Carmen Dumitrescu, a evidențiat un fenomen șocant: la cursurile lui Bulai și Pieleanu, fetele se duceau îmbrăcate urât, nearanjate, ca nu cumva să fie ochite de profesorii-prădători, că altfel riscau să nu mai treacă fără să fie șantajate și abuzate. Iulian Ionescu a explicat și că în universități și facultăți studenții află încă din primul an preferințele sau problemele profesorilor, de la colegii mai mari. Așadar, este imposibil să nu se fi știut despre abaterile grave ale lui Bulai și Pieleanu; problema și mai mare este această solidaritate bolnavă dintre cadrele universitare care se apără reciproc în cazul unor denunțuri. Jurnalistul a demascat și rețelele din Universitatea Politehnică și SNSPA, precum și din academiile cu profil militar, păstorite de servicii. Acestea sunt adevărate pepiniere de oameni utili Sistemului, pregătiți și recomandați în timp de vectorii din universități pentru a deveni manipulatori, actori cu influență care să deservească interese absconse. Interesul este să nu mai apară alte case de sondare, operațiune care poate fi făcută prin consolidarea acestor rețele construite în decenii.
Iulian Ionescu este de părere că toate scandalurile politice care apar acum în spațiul public, inclusiv cel legat de profesorii abuzatori de la SNSPA, sunt pregătite exact pentru perioada verii, ambalate în așa fel încât să intrige publicul, să fie un circ calculat, dar reprezintă doar o încălzire pentru chestiuni mult mai grave, ce vor fi devoalate pe măsură ce ne apropiem de etapa finală a alegerilor. E posibil ca Pieleanu să fie protejat încă o vreme, pentru că e nevoie de el și de serviciile sale.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro