Ion Țiriac: Omul cu 30 de copii din flori care ne dă lecții de moralitate

Postat de pe 6 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, prima din Noul An, Andrei Gușă a adus în discuție atitudinea lui Ion Țiriac, care s-a declarat „deranjat de mentalitatea românilor care nu vor să plătească taxe”, fostul tenismen afirmând totodată că „Statul este cel mai sărac român”.

Într-o emisiune cu mare audiență difuzată la televizor, afaceristul Ion Țiriac a răbufnit: „În 32 de ani nimeni nu a fost în stare să educe acest popor în cele mai simple lucruri care există. Statul e cel mai sărac român care există în lumea asta. Statul nu are bani, populația trebuie să muncească, să aibă succes, să se învârtă economia, să dea bani statului și apoi, statul să facă totul pentru populație. De ce să plătesc taxe? Pentru că fără taxe acest stat nu are niciun ban! Nu e vorba de miliardarii care nu plătesc taxe. Ăia plătesc taxe. Dar e vorba de masa populației care nu înțelege. După ce îmi dai mie minimul, să mai plătesc și taxe? Păi da, trebuie să plătești în orice caz”, citează Ziare.com. Astfel de declarații vin din partea lui Ion Țiriac, un mare bogătan al României, cu o avere ce depășește un miliard de euro (bani obținuți prin mijloace mai mult sau mai puțin cinstite). Ce-s câteva taxe ici-colo pentru cineva care are peste un miliard de euro?

Se pare că domnul Țiriac are și foarte mulți fani și urmăritori pe rețelele de socializare, printre care se numără chiar tinerii și copiii. „Dacă e așa sărac statul român, de ce nu creați niște locuri de muncă? V-ați lăudat că faceți universitatea aia, cea mai mare din Europa parcă ați spus, de lângă Otopeni. De ce n-ați mai făcut-o? Stați și cumpărați mașini…”, a comentat indignat Andrei Gușă. Problema nu e că n-ar avea de unde, doar are o colecție de 350-400 de mașini de lux, de sute de mii de euro bucata. „Dacă tot vreți să dați așa lecții, hai să și facem ceva!”, a adăugat gazda emisiunii, scoțând în evidență lipsa de activitate și pasivitatea lui Ion Țiriac. „La cât este de bogat, nu simt că ar vrea să dea ceva înapoi generației tinere”, a mai spus Andrei Gușă în continuarea ideii precedente.

Tot Ion Țiriac s-a bucurat de o popularitate și mai mare în ultima vreme, în urma unor declarații referitoare la copiii săi. Tabloidele dezvăluie că Țiriac ar avea 33 de copii și că își dorește să le ofere lor averea, împărțind-o în mod egal. Bineînțeles că doar trei dintre ei ar fi copiii lui recunoscuți în mod oficial, restul fiind „din flori”, cum se zice în popor. Dacă tot e așa un mare promotor al taxelor, să plătească și domnul Țiriac taxe de moștenire/ succesiune, apropo de câți copii are. „Să dea și el statului ceva înapoi, dacă tot ’statul e cel mai sărac român’. Să lăsăm ipocrizia…”, a comentat Andrei Gușă.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background