ION-putere! Eșecul inteligenței artificiale la Guvernul României!

Postat de pe 2 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

„Îi invit pe români să-l folosească pe Ion” este îndemnul adresat de premierul Nnicolae Ciucă românilor, reamintit de Iosefina Pascal în prima parte a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM.

Așa cum se observă, în această perioadă trendul este digitalizarea a tot și toate și vedem tendința de a implementa această măsură în toate domeniile și activitățile. În România, pe data de 1 martie, la ședința de guvern s-a lansat inteligența artificială, primul robot-consilier al premierului Ciucă, „inteligența naturală” care a și făcut o demonstrație vorbind cu robotu’ sub privirile șocat-amuzate ale propriilor miniștri.

Inteligența artificială de România se cheamă…Ion!? Dar se pare că Ion (I.A.1) nu este chiar atât de inteligent, încă, urmând a se perfecționa, a învăța de la românii care vor comunica cu el. Urmează, probabil, Ioana (I.A.2) pe 8 martie, iar pe 2 aprilie va avea loc nunta lui Ion cu Ioana, ambii artificiali, dar inteligenți.

„Pare cumva hazliu dacă n-ar fi grav; asta se întâmplă în țara în care, deși ești obligat să depui online declarațiile de impunere la ANAF, digital, foarte mulți cetățeni nu se pricep și nu dețin instrumentele necesare pentru așa ceva”, a observat jurnalista.

Un alt aspect negativ, periculos și    chiar de natură a afecta drepturile și libertățile cetățenilor este legea securității cibernetice ce va permite ca toate informațiile personale să poată fi stocate și accesate de SRI și alte asemenea entități, dar și de marile companii private. Pe lângă foarte proasta implementare, toate aceste schimbări ce se doresc a fi aplicate nu țin totuși seama de un dezavantaj major al digitalizării – dependența de energia electrică, și astfel vă puteți da seama cât de grav este să depinzi de aceste platforme digitale în domeniul sănătății sau în cel al transporturilor…!

„Ar trebui urgent regândit totul, altfel este în pericol siguranța datelor personale ale cetățenilor, dar se vor pierde și foarte mulți bani. Până atunci, folosiți-l pe Ion! Și dați-i toate informațiile pe care nu le deține… încă”, a concluzionat ironic Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background