Ancheta UE cu privire la contractele Pfizer continuă… să bată pasul pe loc

Postat de pe 2 martie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

„Ursula se plimbă prin Europa între vacanțe, dar nu are timp să răspundă Parchetului european pentru contractele frauduloase cu Pfizer semnate în secret”, a anunțat Iosefina Pascal, gazda emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

„Giuseppe Conte, fostul premier italian, este vizat de o anchetă demarată de Parchetul din Bergamo încă de acum trei ani cu privire la modul cum a fost gestionată plandemia în Italia, anchetă care s-a finalizat abia acum. Sunt 19 persoane vizate de această anchetă, printre care, pe lângă Conte, ministrul sănătăţii de la acea dată, Roberto Speranza, și preşedintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana”, a informat Iosefina Pascal, citând din Il Corriere della Sera.

Acuzațiile din acest dosar, printre care se numără și omorul multiplu, sunt extrem de grave! Vom aștepta și vom afla ce se va întâmpla în Italia în această speță, dar mai ales așteptăm să aflăm și finalizarea dosarelor care se instrumentează în România pe aceeași temă. Există o anchetă și la nivelul UE, condusă de Kovesi, șefa Parchetului european, referitoare la refuzul Ursulei von der Leyen de a furniza mesajele, discuțiile și negocierea contractelor cu Pfizer. Este vorba de zeci de miliarde de doze de vaccin comandate, un număr absolut astronomic față de populația din Uniunea Europeană.

De ce se bate pasul pe loc? De ce se tergiversează un caz care implică persoane de la vârful conducerii UE și în care este vorba de sume colosale din banii contribuabililor europeni cheltuite fără rost? Unele state, cum este Polonia, au încercat să anuleze aceste contracte, să oprească obligativitatea achiziționării acestor vaccinuri, mai ales că s-a dovedit clar că nu sunt eficiente, ba chiar au efecte adverse extrem de grave. Ar trebui demarată o acțiune comună a statelor UE pentru rezilierea acestor contracte bazate pe minciună și fraudă și chiar ar trebui să se ceară despăgubiri. Ursula von der Leyen a semnat aceste contracte în numele tuturor statelor europene, însă răspunderea contractuală revine, culmea, țărilor UE.

„Au existat multiple încercări de a o aduce pe Ursula, dar și pe Bourla, șeful Pfizer, la audieri, dar se pare că Parlamentul european este de decor, nu are autoritate. Nu se poate să te sustragi unei anchete parlamentare când ai făcut profit de miliarde de euro pe spinarea oamenilor oropsiți și sărăciți de plandemie. Trebuie neapărat ca această anchetă să fie finalizată!”, a concluzionat jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background