Ion Cristoiu: „Faptul că regimul democratic din Afganistan a căzut în doar câteva zile înseamnă că nu a existat deloc”

Postat de pe 17 august 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, jurnalistul a declarat: „Situația din Afganistan are efecte și în România. Au murit români acolo, există răniți. O grămadă de familii stau cu urechea la radio să audă ce se mai întâmplă acolo fiint îngrijorate pentru rudele de acolo”.

Conform jurnalistului, 100 de miliarde de dolari ar fi suma investită de americani în armata din Afganistan timp de 20 de ani. „Iar acum, acești talibani, cu niște puștoace și niște camionete, au preluat conducerea. Ce înseamnă asta? Că acest regim democratic-american nu a existat niciodată în Afganistan. Cât de corupt a putut fi acelregim de a căzut în zece zile?” – susține Ion Cristoiu.

„America nu a reușit să facă nimic acolo timp de 20 de ani, iar faptul că trupele americane au părăsit Afganistanul va împărții lumea în două. Dar cât să mai stea și ei?  Cât să mai plătească?” – este de părere Ion Cristoiu.

O lecție de istorie

Ion Cristoiu este de părere că actuala situație din Afganistan ar reprezenta o lecție de istorie pentru întreaga lume: „Dacă vrei să impui regimuri cu forța, nu merge. Unde sunt cei educați timp de 20 de ani? Președintele, ales în chip democratic cică, a fugit. Unde este armata? Poliția?”

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background