Care au fost ultimele cuvinte ale lui Stan Mustață, înainte să moară pe patul de spital?

Postat de pe 17 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

“Elena. Vor să mă omoare. Nu mai pot să îmi țin capul. Nu pot să vorbesc cu tine” și i-am spus: “Du-te dacă nu mai poți să mergi. Du-te și liniștește-te”.

Acestea sunt ultimele cuvinte pe care judecătorul Stan Mustață i le-a spus soției sale, Elena, înainte să moară. Acest lucru se întâmpla în anul 2018, când fostul judecător era plimbat de autorități între penitenciare și nu beneficia de asistență medicală. Pe 8 august s-au împlinit trei ani de la moartea lui Stan Mustață. Acesta a fost condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită.

Acuzațiile împotriva sa erau insuficiente, la fel cum au fost și în dosarul privatizării ICA. Acest lucru a dus la înlocuirea lui Stan Mustață cu un judecător obedient. De asemenea, au fost deja făcute cărțile pentru ca Dan Voiculescu să fie condamnat în dosarul ICA, chiar dacă nu existau probe. Greșeala judecătorului Stan Mustață a fost că a spus public că nu un om nu poate fi condamnat fără probe solide.

“A intrat nevinovat, a fost o luptă între doi coloși, iar el a fost o victimă colaterală. Nici măcar nu l-au lăsat, nu i-au dat șansa să vină vremea să se facă dreptate”, a afirmat Elena Mustață în 2018. Când starea sa de sănătate s-a degradat și mai mult, era deja prea târziu pentru Stan Mustață. Eforturile medicilor au fost în zadar, iar judecătorul a murit în seara zilei de 8 august 2018, în Secţia ATI a Spitalului „Carol Davila”.

“Probabil că doctorii și-au dat tot interesul, dar fiind cateterele foarte proaste n-au mai suportat dializa și atunci l-au mutat la spitalul Carol Davila. Aici, la Carol Davila, a fost internat și stați să vedeți că l-au luat de acolo de la Sf. Ioan în loc să-l ducă direct la Carol Davila, l-au chinuit și l-au dus în penitenciar. Acolo în penitenciar săracul, având numai pansamente și la piciorul stâng și la piciorul drept, că era terfelite făcut la picioare săracul de el. Nu a avut nici să se spele, nici să se îmbrace, și cu chiu cu vai dimineața s-a îmbrăcat și l-au dus din nou către Carol Davila. În mașină i s-a făcut rău. Când a ajuns acolo, eu eram deja venită de la 6 jumătate să vorbesc cu medicii. L-au luat, l-au monitorizat și la ora 16 l-au băgat în operație ca să îi pună un cateter de calitate. S-au chinuit, au pus cateterul și au început să îi facă dializa. La 2 ore de la dializă a făcut infarct și a cedat. S-a terminat cu viața lui Stan Mustață. Dar amintirea lui trebuie să rămână în sufletul tuturor că a fost un om care a luptat toata viața pentru dreptate. A fost așa un suflet bun și iubit și a făcut numai fapte bune pentru toți cei din jurul lui. Spuneam: ”Doamne! Trebuie să fie răsplătit și el acum în clipele grele. Să primească și el dreptatea de la Dumnezeu, căci oamenii de aici nu sunt în stare să i-o facă”, mai spunea Elena Mustață.


Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background