Ion Cristoiu, despre cazul lui Dragoș Săvulescu: „Dați-mi voie să mă amuz”

Postat de pe 11 august 2021

Autor: Adrian Lambru

În cadrul emisiunii „Pastila lui Cristoiu”, de la Gold FM, jurnalistul a declarat: „Cum să te duci din Italia în Grecia? Italia e plină de plaje. Eu, în locul lui, m-aș fi dus în cosmos să mă fălesc de acolo”.

Jurnalistul Ion Cristoiu găsește situația recentă în care este implicat Dragoș Săvulescu ca fiind hilară: „Nu ai cum să te duci din Italia în Grecia și să fi prins de milițieni că nevasta a postat pe internet. De ce nu s-a dus în Cuba, în Capri, în Caraibe? Nu! Dumnealor s-au dus în Mikonos. Eu m-aș fi dus în cosmos să mă fălesc de acolo”.

„Niciun satiric nu l-ar fi putut născoci pe Dragoș Săvulescu” – consideră Ion Cristoiu. „Dragoș Săvulescu nu e om de afaceri. Iar în cazul Retrocedărilor, acesta a fost doar o interfață, căci corupt nu a fost în niciun caz. Pentru a fi corupt, trebuie să fi șmecher”.

Cel mai mare jaf postdecembrist

Jurnalistul Ion Cristoiu caracterizează celebrul caz al Retrocedărilor ca fiind „cel mai mare jaf postdecembrist. Pe un fond anticomunist, guvernarea PDL din vremea lui Băsescu și alți bandiți au pus mâna pe foarte multe terenuri” – susține jurnalistul.

Planul ar fi decurs în felul următor: Acești politicieni și oameni de afaceri implicați în dosar ar fi primit anumite terenuri care aparțineau statului român sau despăgubiri pe baza fapului că ei sau o rudă de-ale lor ar fi fost moștenitorii foștilor proprietari, înainte de colectivizarea făcută de Partidul Comunist Român în perioada 1949–1962.

Un exemplu elocvent în acest caz ar fi Muzeul Literaturii Române. „S-a trezit un domn de vreo 90 de ani de la Academia Română că ar fi dumnealui moștenitorul de drept al proprietății de acolo. Un banditism! ” – susține jurnalistul.

„Fiind terenurile statului, era ușor să faci treburile astea. Implicai un edil, un consilier de la primărie de acolo și pământul era al tău. Că doar nu dădeau de la ei” – a adăugat Ion Cristoiu.

Pastilele lui Ion Cristoiu sunt difuzate în fiecare dimineață pe frecvența 96,9 MHz la ora 7. Înregistrările pot fi urmărite integral pe pagina de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background