Cine este cea mai tânără persoană acuzată de blasfemie?

Postat de pe 10 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Cazul celei mai tinere persoane acuzate de blasfemie a fost prezentat în cadrul emisiunii ”Lumea-i cum este”, moderată de Roxana Istudor. Este vorba despre copil hindus în vârstă de 8 ani, care se află în custodia politiei din Pakistan.

Copilul este acuzat că a urinat pe un covor din biblioteca unei madrasa, loc în care sunt păstrate cărțile religioase. După ce o mulțime musulmană a atacat un templu hindus, familia băiatului și multe dintre comunitățile locale au fugit. Potrivit unei surse anonime citate de The Guardian, ”Băiatul nici măcar nu este conștient de ce înseamnă blasfemie. A fost inclus în mod fals în aceste chestiuni. Nici nu înțelege care a fost crima lui”.

Acuzațiile de blasfemie pot aduce pedeapsa cu moartea în Pakistan. Experții în legislație sunt șocați de faptul că aceste acuzații au fost aduse unui copil cu o vârstă atât de fragedă. Aceștia afirmă că mișcarea inițiată de poliția pakistaneză este una fără precedent.

Legile privind blasfemia au fost utilizate în mod disproporționat împotriva minorităților religioase din Pakistan. Deși nu au fost execuții de când a fost introdusă pedeapsa cu moartea, suspecții sunt atacați și uneori uciși de mulțimi. Potrivit unui raport al Comisiei Statelor Unite pentru libertăți religioase, la nivel mondial Pakistanul a raportat cel mai mare număr de incidente violente, ca urmare a presupuselor acte de blasfemie.

Emisiunea ”Lumea-i cum este” moderată de Roxana Istudor, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Gold FM. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background