Iohannis are alergie la presă și ține la secret datele despre drogălăi!

Postat de pe 19 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a atras atenția asupra sfidării crase a lui Klaus Iohannis, care se ascunde de presă și organizează evenimente externe importante pe furiș, deși este președintele României. Mai mult decât atât, când vine vorba despre chestiuni de interes național, pare că Iohannis ocultează informațiile relevante.  

Klaus Iohannis va participa la o adunare a ONU, eveniment despre care nici administrația prezidențială din România nu a relatat nimic, și nici ambasada României în SUA nu a emis niciun comunicat. Ar fi trebuit anunțată această vizită oficială a președintelui și ar fi fost de interes național ca presa să relateze eventual de la fața locului.

Mai mulți jurnaliști au făcut o interpelare la administrația prezidențială pentru a afla numărul de consumatori de droguri din România, în urma afirmației Alinei Gorghiu, care a spus că avem milioane de consumatori, dar și în urma introducerii subiectului referitor la droguri în CSAT. Administrația prezidențială a ales să nu răspundă la nicio întrebare din solicitarea pe care a înaintat-o trustul respectiv de presă și să nu-și asume vreo luare de poziție, făcând referire la caracterul secret al informațiilor solicitate. În răspunsul formulat, administrația menționează articolul de lege care prevede că CSAT exercită orice alte atribuții prevăzute în domeniul apărării țării și al siguranței naționale.

Administrația prezidențială a transmis apoi că legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, „stabilește concret care sunt informațiile care pot fi de interes public”. „Potrivit art. 12 alin. (1) din această lege, informațiile din domeniul apărării şi securității naționale, precum și deliberările autorităților, dacă fac parte din categoria informațiilor clasificate, se exceptează de la liberul acces al cetățenilor”.

Deși problema drogurilor ține de siguranța națională, mai ales dat fiind faptul că România s-a transformat dintr-o țară de tranzit într-o țară de larg consum, serviciile nu au atribuții de depistare a lanțului de trafic, putând doar să sesizeze autoritățile dacă au informații obținute din interceptări. Nu are niciun sens modul în care Iohannis alege să țină secrete datele despre droguri, având în vedere că sunt informații de interes public și că ne confruntăm deja cu o problemă generalizată. Probabil că președintele Iohannis vrea să pozeze în erou și să prezinte public aceste informații la un moment dat (știut numai de el).

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background