Dosare uluitoare mușamalizate de procurori și infractori protejați de justiție

Postat de pe 19 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat cum mafiile din România sunt protejate de către autorități, evidențiind două cazuri concrete în care drogalăi și bețivani au ucis oameni nevinovați și au scăpat basma curată.

O șoferiță beată din Piatra Neamț, care și-a ucis o prietenă și a rănit alți trei în urmă cu 4 ani, a primit 2 ani cu suspendare. În Iași, un grup de indivizi au sărit să bată un tânăr de 20 de ani, omorându-l în bătaie chiar în urmă cu 2 zile. Tânărul de 22 de ani care a săvârșit fapta avea antecedente și s-a descoperit că la vârsta de 18 ani a fost iertat de procurori pentru o faptă similară. Acestea sunt exemplele tinerelor generații, care înțeleg din lipsa de atitudine a autorităților că nu se întâmplă nimic dacă omori un om și că există șanse mari să fii iertat pentru faptele tale, indiferent de gravitatea acestora. Aproape pare că aceste „pedepse” reprezintă mai mult o instigare la violență.

O altă mafie care a acaparat România este cea a hoților de lemne. Dosarele ce cuprind infracțiuni silvice sunt ținute în sertarele celor din parchetele din Olt. Parchetul Corabia are un dosar cu flagrant și de 10 luni stă nelucrat. Există actualmente 281 de dosare în Slatina, 116 dosare în Caracal, 11 dosare în Corabia și 68 de dosare în Balș, toate nelucrate. Mai grav este că există riscul să se prescrie faptele. Parchetul Curții de Apel Craiova a comunicat în 2022 că se aflau în curs de soluționare 4.373 de dosare pe infracțiuni silvice.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background