Interviu Liviu Alexa, omul care a decis să blocheze candidatura lui Emil Boc la prezidențiale

Postat de pe 13 septembrie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Liviu Alexa, fostul președinte al PSD Cluj și actual patron al Ziar de Cluj, a fost intervievat de Andrei Cozmin Gușă, proprietarul postului de radio Gold FM. Subiectul principal al interviului a fost opinia acestuia față de posibila candidatură a lui Emil Boc la alegerile prezidențiale din 2024.

Întrebat ”Când și cum te-ai gândit să blochezi potențialul demers a lui Emil Boc de a candida la prezidențiale în 2024?”, Liviu Alexa a afirmat că nu are puterea de a-l bloca. ”Eu sunt un ziarist de provincie, doar am remarcat că dumnealui se pregătește intens. Probabil că acum câteva luni când mi-am dat seama că presează foarte tare pe Florin Cîţu ca să își ofere serviciile electorale și să îi aducă un efectiv electoral mai important. Negocierea s-a calat exclusiv pe două lucruri: pe Lucian Bode care să fie promovat în niște funcții, și practic să îl ”nănășească” politic și pe realizarea festivalului Untold. Mi s-a părut ciudat când am auzit asta, ca la Palatul Victoria un primar vorbește cu un premier despre un festival, despre o companie privată și o pune pe o agendă de negocieri.”

La întrebarea ”Crezi că Emil Boc ar avea calibrul să fie președintele României?”, Liviu Alexe a dat un răspuns afirmativ. ”Da, cred că ar avea calibru, nu știu dacă ar fi și un președinte bun. Realmente pe partea dreaptă, în afară de Florian Coldea și Emil Boc nu văd pe altcineva mai bun.” În ceea ce privește calitățile și defectele pe care le are Emil Boc, Liviu Alexe le-a amintit pe cele care i se par importante. ”La nivelul de calitate văd un om extraordinar de talentat la a minți, un populist de calibru. La defecte văd sărăcia extraordinară, un om care este în continuare sărac după 20 de ani de condus Clujul, după ce a luat undeva la 6 miliarde de Euro din buget. Mi se pare că e un defect când tu ești sărac, stai într-un apartament de două camere și toți în jurul tău sunt putred de bogați. Înseamnă că tu nu ai făcut ceva bine în viață, nu te știi descurca.”


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background