Incompetența poliției în cazul fetițelor lovite pe trecerea de pietoni – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 13 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii “Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „<Siguranță și încredere> – asta scrie pe mașinile de poliție. Oare așa e? Mie nu mi se pare..”.

O mașină de Poliție a lovit două fetițe pe strada Laminorului din Sectorului 1 din Bucureşti, joi, 13 ianuarie. Cele două fetițe se întorceau de la școală. În urma impactului, una dintre fete a suferit răni foarte grave, iar medicii au început să o resusciteze. După câteva zeci de minute, medicii au anunţat că fetița în vârstă de 13 ani a murit.

Cea de-a doua fetiță, în vârstă de 11 ani, a fost transportată la spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu contuzii. Cele două copile au încercat să traverseze strada, moment în care au fost lovite de o maşină de Poliţie.

Când martorii spun altceva

Autovehiculul ar fi avut girofarurile și luminile pornite în momentul incidentului, conform informațiilor date de Poliție. „Martorii spun că ar fi aprins girofarul după accident, nu înainde” – susține Iosefina Pascal. „Deci rămâne de stabilit dacă erau în misiune de serviciu sau nu”.

„În orice caz, chiar dacă ai sau nu girofarurile și luminile pornite, nu ai niciun drept să omori oameni pe trecerea de pietoni sau în afara acesteia. Situația actuală este una foarte gravă. Exista riscul ca ambele fetițe să moară, dacă unu dintre ele nu ar fi suferit impactul din plin” – a adăugat jurnalista.

Crește numărul acestor tipuri de cazuri?

A urmat apoi revolta oamenilor din stradă care susțin că polițiștii ar urma să mușamalizeze totul. Protestatarii ieșiți pe strada Laminorului au declarat către jurnaliști că în zonă este o trecere de pietoni slab semnalizată și că polițistul mergea cu viteză fără a avea sirenele pornite. Le-ar fi pornit ulterior, după accident.

„Apar tot mai multe cazuri în care polițiștii abuzează sau chiar ucid oameni, cum este și cazul de față” – observă Iosefina Pascal. „Asta pentru că, de doi ani încoace, ministrul Marcel Vela, respectiv Guvernul Orban, au dat frâu liber la angajări fără număr a tuturor personajelor cu diverse probleme sau pur și simplu incompetenți”.

Ministrul Bode nu răspunde

Jurnalista este critică la adresa actualului ministru al afacerilor interne, Lucian Bode, care ar fi trebuit să-și dea demisia. Aceasta amintește de încă două cazuri recente în care a fost implicată Poliția Română, ci anume cazul de la Onești cu luarea de ostatici care s-a sfârșit cu uciderea acestora și situația de la Pitești în care un om în vârstă în stare de ebrietate a fost omorât de către un echipaj de poliție după de a fost imobilizat la pământ.

„În tot acest timp, Lucian Bode deținea funcția de ministru al afacerilor interne și doarme în continuare” – afirmă jurnalista GOLD FM. „Acesta nu face absolut nimic. Cineva de la Inspectoratul General al Poliției trebuie să răspundă”.

În cazul accidentului cu cele două fete s-a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă in rem, iar cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background