„Încep negocierile dintre Rusia, America și NATO, însă pe principiul vânzare-cumpărare” – Adrian Severin, la GOLD FM

Postat de pe 27 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Fostul politician Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Cu NATO se negociază mai greu. Adevăratele discuții se duc între SUA și Rusia căci frontul NATO este spart în Europa. Mutările strategice luate recent de Rusia au produs cel puțin două fracturi în această alianță”.

Cu toate acestea, Adrian Severin găsește interesant mesajul pe care îl are Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care ar avea două puncte esențiale: că ar vi pregătită să continue negocierile cu Rusia căreia i-ar permite vizitarea bazelor militare, precum cel de la Deveselu, din România, sau cel din Polonia.

„Acest mesaj este cu note de subsol” – susține fostul politician. „Pentru că Polonia nu este de acord cu așa ceva. Ar dori și polonezii să viziteze bazele din Kaliningrad. De asemenea, Ungaria și Croația nu sunt de acord cu sancțiunile. Polonia a atras atenția până la urmă Rusiei că mesajul NATO nu este unul cert, susținut de toate statele membre. Iar asta nu are decât să fie un mare avantaj pentru Moscova”.

A deslipit Rusia corporațiile de spațiul american?

Adrian Severin declară că o mișcare semnificativă a Rusiei în tot acest conflict ar fi separarea unei părți importante din sistemul corporatist global de spațiul american. Cele mai importante astfel de afaceri ar fi cele din Kazakhstan care în prezent ar fi independente de Washington, D.C.

„Corporațiile nu vor democrație, nu merg pe acest principiu” – a adăugat politicianul. „Cele foarte mari doresc o piață liberă, bine reglementată și garantată de un regim de mână forte pentru a se feri de orice instabilitate politică, socială sau economică. Dacă înainte, corporațiile astea mari se zbăteau să finanțeze lupta Americii cu URSS-ul, acum sunt foarte mulțumite cu situația actuală”.

Începutul negocierilor

Negocierile pentru rezolvarea acestui conflict iscat între Rusia și NATO ar urma să înceapă foarte curând, conform lui Adrian Severin: „Ele se amorsează. Toți vor acum să negicieze. Din păcate, aceste negocieri vor avea forma unui contract de vânzare-cumpărare”.

Fostul politician spune că ambele părți ar fi cerut până acum pretenții maximale, iar timpul nu va fi unul scurt, dar reprezintă totuși un pas liniștitor. La compromisul cel mai bun ar urma să se ajungă în măsura în care negocierile nu se desfășoară prin presă sau în prezența acesteia, căci nu ar avea niciodată succes. În concepția lui Adrian Severin este nevoie de discreție și de rezultante transparente.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background