În România, gradul de imunizare colectivă împotriva COVID a depășit 60%

Postat de pe 11 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit unui studiu Medlife, la nivel urban, gradul de imunizare colectivă din România împotriva COVID a depășit 60%. Cercetarea arată că în orașele mari, de trei ori mai mulți români au trecut prin boală, față de cifrele oficiale.

Studiul arată că jumătate din populația micilor orașe a trecut prin boală, iar în orașele mari, o treime din locuitori. Medlife susține că, procentul imunizărilor este mult mai mare în comparație cu statisticile oficiale ale autorităților. Procentul din mediul urban mic este de nouă ori mai mare, iar în marile orașe este de trei ori mai mare. Potrivit experților, această situație explică scăderea substanțială a cazurilor din ultima perioadă.

În București, potrivit studiului, 70% din populație s-a imunizat în fața virusului, fie prin vaccinare, fie prin vindecare. Raportul arată că, luând în calcul și mediul rural, aproximativ 12 milioane de români ar avea imunitate împotriva COVID-19. Totuși, specialiștii atrag atenția că mai puțin de 10% dintre persoanele vindecate și nevaccinate prezintă un număr semnificativ de anticorpi.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background