„În fotbal, cu sinceritate și încredere poți realiza multe” – Liviu Ciobotariu, antrenor FC Voluntari

Postat de pe 26 octombrie 2021

Autor: Valentin Andronescu

La Radio GOLD FM, Liviu Ciobotariu a lămurit maniera în care a înșfăcat FC Voluntari din lupta pentru evitarea retrogradării, clasată acum în zona play off.

„Cred că am reușit, pentru că, atunci când am preluat echipa și se afla într-un moment greu, foarte mult am lucrat la psihicul jucătorilor. Au valoare, dar erau căzuți mental.” – a declarat L. Ciobotariu.

Orice jucător căzut mental își va ieși din stare super greu, asta dacă nu există un antrenor care poate purta un dialog sincer și corect cu fotbaliștii. Ciobotariu precizează faptul că sunt gesturi prin care se poate face performanță. „Am și păstrat 70 la sută din lotul care a evitat retrogradarea, iar asta a contat mult. Le-am dat încredere.”, spune antrenorul, iar acest aspect a avut, într-adevăr, un efect mare asupra echipei.

„A mai contat că s-au adaptat repede la ce am cerut din punct de vedere fotbalistic”. Liviu Ciobotariu a impus un alt sistem pentru ilfoveni, cu multă siguranță în apărare, posesie și control pe teren. „Când preiau o echipă spun exact ce vreau de la ei, de la jucători și vreau ca toți să pornească de la zero, cu aceeași șansă, toți egali” – punctează antrenorul.

REACȚIA LUI CIOBOTARIU DUPĂ CE FEDERAȚIA A DECIS CA FC VOLUNTARI SĂ CÂȘTIGE LA „MASA VERDE” CU FCSB

Miercuri, 27 octombrie, putea fi gazda partidei din Cupa României – FC Voluntari vs FCSB – dar, accidentările multiple și jucătorii depistați pozitiv la virusul SARS-CoV-2 din echipa patronată de Becali, au condus la anularea meciului.

„Făcusem programul să jucăm. Aș fi vrut să se joace acest meci pe teren.” Antrenorul trimite, pe această cale, gânduri bune echipei adverse – „Îmi pare nespus de rău de cei de la FCSB, care trec prin momente grele. Le doresc însănătoșire grabnică, să revină cât mai repede pe teren. Atât jucătorii, cât și cei din staff-ul tehnic”.

„Este un avantaj, nu sunt ipocrit” – reacționează Ciobotariu. Voluntari face sâmbătă deplasarea la Cluj, pentru a întâlni campioana CFR. Un meci de asemenea anvergură, cu FCSB, ar fi obosit echipa. „Așa că este mult mai bine că nu s-a jucat”, comunică antrenorul. Totuși, acesta evocă faptul că ar fi vrut ca „satisfacția calificării să fie pe teren”, nu în această manieră.

DESPRE LUPTA CONTRA COVID-19

„Luăm măsuri așa cum iau toate celelalte echipe. Nu facem ceva ieșit din comun. Discut permanent cu jucătorii să evite ieșirile, dar trebuie să recunosc că am avut șansă, atât, nimic mai mult” – declară Ciobotariu.

DESPRE GABI TAMAȘ

Antrenorul ilfovenilor dezvăluie că „Tamaș este excepțional acum, mai ales după ce a renunțat să-și ia după umeri acea funcție de președinte. Chiar dacă toți știu că era numai pe hârtie. Avea probleme cu fotbalul, apăsat. Nu mai avea plăcerea pentru a juca”.

„Cel mai bun lucru pentru el era să se detașeze, să renunțe la orice altceva în afara fotbalului. A hotărât să renunțe la funcția de președinte, iar din acest moment a redevenit Gabi Tamaș pe care lumea îl știa de mult” – evidențiază Ciobotariu, care se bucură enorm de prezența lui Gabi Tamaș.

Emisiunea „Sport Report” se difuzează în fiecare zi, la Gold FM, de la ora 19 și este moderată de Gabi Safta. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de Facebook și Youtube ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background