Haosul din politică generat de fraudele din energie. Toți încearcă să bage mizeria sub preș

Postat de pe 6 februarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan vine cu noi dezvăluiri șocante referitoare la înstrăinarea resurselor statului român. De vină sunt aceiași politruci care execută ordinele Factorului Extern.

Jurnalistul Marius Ghilezan a prezentat știrea dată de către Liviu Dragnea, care spune că în octombrie 2018, sub guvernarea lui Mihai Tudose, legiuitorul a primit pe tavă de la Asociația Investitorilor Străini în domeniul gazelor și petrolului un proiect de lege prin care Exxon Mobil și OMV ar fi obținut 97% din profitul estimat la 100 de miliarde de euro din exploatarea Neptun Deep, statul român rămânând cu doar 3% și având obligația de a exporta gaz în Ungaria și Austria.

„Acest proiect de lege a ajuns prima dată pe masa Guvernului, Guvernul l-a trimis cu mici modificări la Senat. Călin Popescu Tăriceanu, care visa atunci să fie prezidențiabil comun PSD-ALDE, a trecut-o pe șestache prin Senat. A ajuns la Dragnea, care era președintele Camerei Deputaților, și a schimbat-o radical, astfel încât statul român să împartă 50-50% împreună cu cele două companii profitul și producția”, a dezvăluit jurnalistul Marius Ghilezan.

Știrea bombă abia aici apare, întrucât subsecretarul de stat de la Department of Commerce l-a sunat pe Dragnea în creierii nopții ca să-i transmită clar și răspicat că Departamentul de Stat american dorește să treacă legea așa cum a fost propusă de Consiliul Investitorilor. Zis și făcut; Dragnea a modificat legea și uite așa gazul nostru din Marea Neagră a ajuns să fie amanetat de către unguri.

În același an, doar câteva publicații au preluat declarația președintelui de la FGSZ care, în timpul unei conferințe intempestive la București, a spus că românii nu au nevoie de gaz că nu au ce face cu el, neavând rețele în 40% dintre satele românești. Românii nu au avut habar atunci de ce ungurii ne sfidează în asemenea hal.

În prezent, grație economistului Petrișor Peiu, aflăm că Exxon Mobil a vândut către unguri toată capacitatea de extracție și că Departamentul de Stat american l-a sunat pe Dragnea să modifice legea. Toate acestea constituie încă o probă care indică foarte clar că Factorul Extern face legea în România, la propriu. Mai mult decât atât, Adrian Năstase, unul dintre responsabilii principali ai privatizării Petrom, este foarte îngrijorat de dezvăluirile ce se țin lanț în presa din țară, potrivit lui Marius Ghilezan.

„E o bătaie de joc! În sistemul energetic național cred că ar trebui împușcați toți! Avem o capacitate de 18 milioane MW și președintele statului român se duce la unu’ care are 6 milioane de MW (în Azerbaidjan)”, a declarat profund revoltat Marius Ghilezan la finalul analizei sale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background