Cozminn Gușă: „Laura Codruța Kövesi e în spatele lui Clotilde Armand. De aceea nu pățește nimic”

Postat de pe 11 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „PSD îi face jocul lui Clotilde în mod indirect”.

În contextul controversatelor imagini în care ar apărea Clotilde Armand printre sacii cu voturi și procese verbale, la scurt după ultimele alegeri locale, Cozmin Gușă este de părere că „se fură voturi și se manipulează electoral. Democrația este pusă sub semnul întrebării”.

Analistul politic declară faptul că primarul de la Sectorul 1 s-ar bucura de protecție externă, din partea  Laurei Codruței Kövesi. „Clotilde Armand este protejată de o mână lungă venită tocmai din Franța, de la aceiași oameni pentru care a lucrat și înainte. Legăturile ajung până la Emmanuel Macron care a îndepărtat candidatul Franței la funcția de procuror-șef la Parchetul European în favoarea lui Kövesi”.

„Factorul extern a avut nevoie de un primar la Sectorul 1 al capitalei, cea mai bogată zonă a orașului” – susține Cozmin Gușă. „Aici se găsește cel mai mare buget al unei unități administrative din România, după bugetul Primăriei Generale. În Sectorul 1 sunt și cele mai importante instituții ale statului român. De aceea este unul de la USRPLUS la primărie. Așa a fost planul”.

Răspunsul lui Clotilde Armand

„Un nou fake-news grosolan a apărut simultan la televiziunile abonate la bănii primăriei până să ajung eu primar (RTV & A3)” – scrie Clotilde Armand într-o postare pe Facebook. Conform Paginii de Media, primarul Sectorului 1 acuză România TV şi Antena 3 de fake-news, după ce posturile au dat imagini noi de la Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, din noaptea alegerilor pentru Locale.

Ce face PSD în această situație

„Partidul Social Democrat doar mimează că se luptă cu Clotilde Armand” – este de părere analistul politic. „Faptul că se mai enervează Marcel Ciolacu din când în când pe la televizor nu reprezintă mare lucru”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară pentru Antena 3 că primarul sectorului 1, Clotilde Armand, ar trebui reţinut, după ce au apărut imaginile cu ea din seara alegerilor locale de la sectorul 1.

„În acest moment, democraţia în România se află în pericol. Lucrurile erau evidente de a doua zi după alegeri, când au apărut primele imagini. Acceptul în acea încăpere îl avea doar preşedintele biroului de sector cu reprezentanţii partidelor. Candidaţii nu au voie să atingă niciun document. De ce stăm atâtea luni şi aşteptăm un verdict? De ce nu există mandate de reţinere către persoanele care nu aveau acces acolo” –  a spus peşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Este un ajutor indirect din partea lor, dar foarte eficient” – a adăugat Cozmin Gușă.

„Clotilde, cu mâna pe voturi”

România TV a prezentat, vineri seară, imagini în care ar apărea edilul sectorului 1, Clotilde Armand, în timp ce umblă printre voturi, după alegerile locale, notează gândul.ro. Pe filmările surprinse de camerele de supraveghere în seara zilei de 29 septembrie 2020 ar fi Clotilde Armand, alături de membri ai USR în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, o sală care, în mod normal, trebuia să fie sigilată.

„Este o filmare lungă din care noi am văzut doar niște fragmente” – susține Cozmin Gușă. „Au trecut nouă luni de atunci, domnule Iohannis, domnule Orban! Este o mare afacere acolo, în Sectorul 1, unde se coace ceva. Treaba cu gunoiul și așa mai departe a reprezentat doar o fațadă”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background