Guvernanții ar fi trebuit să dea legi care să pună în dificultate Austria, Olanda, Suedia

Postat de pe 21 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

„S-a întâmplat ceva fără precedent în spațiul politico-mediatic din acest an. Este vorba despre muțenia politică totală în fața grozăviei apărute prin refuzul Austriei de a sprijini intrarea în spațiul Schengen a României, chestie la care nu ne-am fi așteptat”, declară Cozmin Gușă în emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată la Radio Gold FM, anticipând astfel subiectul de dezbatere abordat cu jurnalistul Marius Ghilezan. .

Jurnalistul Marius Ghilezan a venit cu dezvăluiri extrem de importante în cazul dezastrului diplomatic din politica externă a României, reprezentat de acest refuz al Austriei de a accepta intrarea noastră în Schengen. „Veștile sunt destul de îmbucurătoare, în sensul că Ministrul de Interne al Austriei a fost muștruluit de cancelarul pus de partidul creștin-democrat de acolo. Sunt alegeri în primăvară și partidul creștin-democrat se bate cu partidul ultranaționalist; acest mesaj a fost dat în contextul bătăliei împotriva imigranților. El nu s-a gândit, în primă fază, la un atac asupra României, ci la votul politic”, explică Marius Ghilezan. Mâine va a avea loc întâlnirea miniștrilor de interne ai țărilor membre ale Uniunii Europene, apoi board-ul de la București va merge la Viena și va urma emiterea unui comunicat din partea austriecilor, potrivit lui Marius Ghilezan.

Eu sunt optimist în ceea ce privește intrarea noastră în Schengen. Cred că este doar un joc de glezne făcut de bumerangurile deep state-ului american, pentru că se știe foarte bine că Olanda nu face nimic fără aprobarea Unchiului Sam. Trebuie ordonată retragerea ‘cuiului‘ olandez și a ‘șublerului‘ suedez, astfel încât să se împlinească voia Partidului Popular European”, adaugă Marius Ghilezan. Intrarea Bulgariei, Croației și a României în Schengen este posibilă și chiar iminentă, însă nu va fi necondiționată. „Rareș Bogdan a confirmat informația cum că am avea un fel de MCV de supraveghere a frontierelor”, subliniază Marius Ghilezan.

Apropo de reacția României la batjocura austriecilor, Marius Ghilezan precizează ce ar fi trebuit să facă guvernanții ca să pună cu botul pe labe acest „stat-parazit”, așa cum l-a numit Cozmin Gușă, având în vedere că profită din plin de resursele noastre. „Dacă eram în locul lor, am fi trimis miniștrii de Interne să negocieze cu ambasadorii din Suedia, Olanda și Austria și în același timp am fi pregătit trei legi: una de desfacere a contractului Petrom cu OMV, l-am arunca în Parlament ca inițiativă în 48 de ore și am naționaliza Damen-ul de la Mangalia și am mai face o nefăcută suedezilor. Și-atunci să vezi cum ambasadorii ne pupă pe mâini”, spune Marius Ghilezan. Așadar, jurnalistul punctează că liderilor țării le lipsește curajul de a juca pe următoarele trei paliere: diplomatic, economic și militar-strategic.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background