Gușă și Spânu despre pasivitatea românilor, greșelile lui Georgescu și Simion, planul pentru România al trioului Orban-Putin-Trump!
Postat de Gold FM Radio pe 12 decembrie 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
Într-o ediție specială a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, difuzată la Radio Gold FM, moderatorul Cozmin Gușă împreună cu jurnalistul Ion Spânu au răspuns întrebărilor ascultătorilor despre cele mai fierbinți subiecte interne și externe: felul în care se pot reașeza lucrurile în România după grava încălcare a Constituției de către CCR, diversiunile de tip ”legionarul Potra” și amenințările la adresa jurnalismului liber, dacă și în ce condiții Călin Georgescu se poate păstra în candidatură și la următoarele alegeri, implicarea lui Viktor Orban în politica românească, tăcerea SUA și UE referitoare la ilegalitatea evidentă ce domină România.
Gușă și Spânu despre pasivitatea românilor în fața abuzurilor CCR
În urma deciziei abuzive a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale, mulți oameni și-ar fi dorit să iasă în stradă, iar vectori publici importanți, fricoși sau complici, au îndemnat la calm și i-au descurajat pe români, de teama că ar putea exista consecințe legale în urma unor astfel de manifestații, de altfel legitime. Nemulțumirea uriașă a oamenilor, imediat după alegeri, nu ar fi dus la anarhie și haos în stradă, ci, dimpotrivă, ar fi putut reabilita democrația în România, printr-un protest pașnic de rezistență. În plan extern, am transmis un mesaj eronat, că suntem, practic, mulțumiți de situație; noi singuri ne-am atras lipsa de solidaritate a europenilor și americanilor, care și-au motivat inacțiunea prin faptul că nu au văzut ca românii să se revolte împotriva deciziei CCR.
La alegerile din 2009 s-a repetat figura fraudării alegerilor. Suspectând că Băsescu de conivență cu SRI-ul pregătesc o astfel de mișcare, Cozmin Gușă, în calitate de șef de campanie al lui Mircea Geoană, a solicitat Casei Albe, într-o întâlnire oficială cu William Schlickenmaier, consilierul prezidențial al lui Barack Obama, să ia măsuri și să nu recunoască alegerile din România dacă vor fi aduse dovezi cu privire la fraudarea acestora. Administrația Obama l-a trimis în România, ca observator, pe Dick Carlson, care a întocmit un raport ce expunea suspiciunile de fraudă. Casa Albă a declarat ulterior că, pentru a nu recunoaște niște alegeri asupra cărora planează suspiciunea de fraudă, este nevoie ca oamenii să iasă în stradă. După alegeri, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Victor Ponta și alții i-au descurajat pe români din a ieși la manifestații. Istoria s-a repetat parțial în cazul finalei Lasconi-Georgescu, care nu s-a mai ținut pentru că românii nu au ieșit să protesteze împotriva deciziei CCR, neștiind că acțiunea lor ar fi forțat în plus comunitatea internațională să sprijine acest demers.
Greșelile lui Călin Georgescu și George Simion din timpul alegerilor din România
Reflexele de luptător ale lui Călin Georgescu, care nu s-au dovedit viabile după decizia CCR, sunt tocite și din cauza faptului că a fost obișnuit să fie asistat tot timpul, principalul său mentor evocat în emisiune fiind Mircea Malița. Acest tip de răspuns poate izvorî și din spiritul de judoka al lui Georgescu, care-l îndeamnă să tacă și să îndure, să reziste. Dacă suveraniștii își doresc cu adevărat să conteze votul românilor, este nevoie să renunțe la orgolii și să nu facă jocuri paralele, ci să se alinieze în spatele lui Călin Georgescu într-o nouă candidatură a sa. Chiar dacă va dezamăgi sau nu, la fel ca Emil Constantinescu, Călin Georgescu are puterea să oprească guvernarea inculților și hoților și să diminueze puterea Statului Paralel.
Planul pentru România al trioului Orban-Putin-Trump
Donald Trump, președintele ales al SUA, a decis ca liderul regional în Europa de Est să fie Viktor Orban, premierul Ungariei. România, care este mai aproape de conflict și care este la granița alianței NATO și, în plus, are un potențial geo-economic de 8-10 ori mai mare decât Ungaria, nu are niciun reprezentant care să negocieze în interesul său în noua structură de putere globală care se formează, pe linia Trump-Putin-Xi. Există temeri că relațiile mult prea apropiate dintre Trump și Orban ar putea pune în pericol integritatea teritorială a României, având în vedere interesul Ungariei pentru Ardeal. Jurnalistul Ion Spânu consideră că destinul României în această direcție va depinde foarte mult de abilitatea viitorilor lideri de a se înțelege și de a negocia cu Viktor Orban. Mai mult decât atât, cel mai probabil, Viktor Orban nu va susține un suveranist pentru președinția României, preferându-l, mai degrabă, pe Eduard Hellvig. Ion Spânu a sugerat că Adrian Severin ar fi un bun reprezentant al României în relația cu Orban. Donald Trump își va asuma în al doilea mandat să schimbe ordinea societală și geopolitică, misiune extrem de importantă în actualul context global.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro