Carleta Tiba la Golden Hour cu Jessie: Sfaturi pentru a obține ușurință cu banii

Postat de pe 26 ianuarie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Perioade de început de an tinde să fie mereu dificilă chiar și pentru cei mai înstăriți pentru noi, o temă aproape obsesivă pentru populație fiind chiar obținerea banilor sau recăpătarea lor cu ușurință după o perioadă de mari cheltuieli. De aceea, în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, prezentată de Jessie Baneș, facilitatorul Accesează Conștiința Carleta Tiba a oferit sfaturi utile pentru a ne învăța cum să ne îmbunătățim relația cu banii, cum să îi primim mai ușor în viața noastră și cum să facem să-i ținem de partea noastră cât mai mult timp.

Facilitatorul Accesează Conștiința Carleta Tiba a propus o nouă modalitate de a privi banii și tot ce ține de partea financiară din viețile noastre, sugerând că ar trebui ca oamenii să se axeze mai mult pe vibrațiile energetice ale dorinței de a avea bani. De multe ori avem tendința de a asocia banii cu anumite concepte negative, cum ar fi controlul asupra celorlalți, caracterul urât, comportamentul dezagreabil, ceea ce duce la auto-impunerea unei bariere, în mod inconștient: nu vrem să avem bani mulți pentru că nu vrem să ajungem ca acei oameni josnici.

Carleta Tiba a atras atenția asupra acestui aspect tocmai pentru a introduce următorul pas către schimbarea percepției asupra banilor. Pentru a reuși să nu mai privim banii ca pe un lucru negativ, trebuie să ne adresăm întrebarea: „Am eu ușurință cu banii?”. Dacă noi ne setăm ca punct de vedere că banii se fac din greu, atunci așa va fi. De aceea este foarte important să conștientizăm ce credințe limitative avem, fie ele dobândite sau mimate din familie sau din societate, și să încercăm să le diminuăm cu exercițiile sau instrumentele propuse de Access Consciousness (adresarea întrebărilor, POC&POD ș.a.) sau pur și simplu prin conștientizare sau prin faptul că ne înconjurăm de persoane care au o gândire pozitivă în ceea ce privește banii. Oamenii care au bani sunt dispuși să fie și să facă orice pentru a obține acel lucru pe care și-l doresc și care este valoros pentru ei. Aici intervine și energia de contribuție.

Există mai multe categorii de oameni care au diferite raportări la conceptul banilor. Așadar, există oameni care ucid și distrug tot ce iese în calea lor pentru bani, există cei pentru care banii reprezintă motivația supremă și există și persoane care nu sunt neapărat impulsionate de ideea de a avea bani, ci pur și simplu vor să aducă lumii darurile pe care le au, pentru ei recompensele financiare reprezentând un bonus. Pentru această ultimă categorie este mult mai important să acumuleze anumite experiențe și să împărtășească cu alții lucrurile pozitive învățate și atunci și banii sau obiectele pe care și le doresc vin mai ușor. Este important ca fiecare dintre noi să conștientizeze în ce fel se raportează la bani și la energia lor.

„De multe ori uităm să cerem ceea ce ne dorim cu adevărat, și atunci un instrument pe care îl recomand este să repetați ‘Tot ce am făcut astăzi să nu invit banii în viața mea distrug și decreez în totalitate!’, formulă însoțită de fraza de curățare ‘Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys, POVADS and beyonds’”, a sfătuit Carleta Tiba, oferind astfel un instrument foarte puternic pe care fiecare dintre noi îl poate folosi pentru a atrage și pentru a accepta banii în viața sa.

În final, pentru a ne putea acomoda cu această energie de a avea bani, Carleta Tiba a recomandat ca înainte de a aloca fonduri pentru facturi și alte cheltuieli de acest tip să facem un fond în care să virăm 10% din veniturile noastre pentru a ne onora pe noi înșine. Acest lucru deschide noi orizonturi de gândire și, odată atins un anumit prag, oamenii încep să se simtă mai stabili și mai relaxați în legătură cu banii. De aici încolo, banii doar vor spori, pentru că investiția în noi aduce o nouă șansă de a descoperi cum am putea să ne înmulțim mica avere. Abia când obținem această ușurință cu banii vom putea să acționăm din relaxare în ceea ce privește banii și nu din lipsă, potrivit explicațiilor oferite de Carleta Tiba.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background