Golden Hour: Andrei Diaconu, despre orașele de 15 minute, noua pandemie și limitarea deplasărilor

Postat de pe 21 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, consultantul spiritual Andrei Diaconu a vorbit despre ce ne rezervă perioada următoare a anului, punând accent pe energii și pe schimbările care se produc în lume din ce în ce mai frecvent.

Energiile planetei sunt extrem de dense în perioada aceasta, iar oamenii se simt din ce în ce mai apăsați, simt o senzație de sufocare constantă. La această stare de spirit generalizată se adaugă și evenimentele marcante care se succed în lume, de la proteste și greve de amploare, și până la fenomene meteorologice bizare ș.a. Andrei Diaconu a precizat că putem considera acest punct ca fiind începutul crizei, dar vorbim mai mult despre o schimbare, o tranziție. Din această vară vom intra într-o „criză transformațională”, așa cum a numit-o consultantul spiritual Andrei Diaconu.

Agitația aceasta mai mult sau mai puțin indusă ne distrage atenția de la realitate și de la problemele cu adevărat presante ale lumii. În această perioadă este imperios necesar să rămânem conectați la spiritualitate și să trecem informațiile care vin în valuri din ce în ce mai mari sau mai puternice prin propriul filtru al gândirii.

Andrei Diaconu a avertizat că ne apropiem încetul cu încetul de o reală criză alimentară, criză care deja se resimte în alte state ale lumii. Acest fenomen va avea legătură și cu fenomenele meteorologice bizare, deja resimțite chiar și în România, având în vedere că iarna și-a prelungit capriciile și a furat niscaiva zile din primăvară, și este foarte posibil ca producția de fructe și de legume să fie foarte scăzută anul acesta.  

În domeniul economic, se încearcă scoaterea treptată a numerarului. În România s-a și adoptat o lege prin care se decretează încasarea salariilor doar pe card. Cu toate acestea, Andrei Diaconu este sceptic cu privire la implementarea atât de rapidă a acestor măsuri financiare, întrucât există foarte mulți oameni care nu au acces la bănci și, implicit, nici la carduri. Totodată, vor exista revolte și opoziție din partea oamenilor, dar și a instituțiilor. În final, vor exista oameni care vor simți nevoia să se refugieze în zonele rurale sau care vor simți nevoia de a se izola pentru a se simți în siguranță.

Din vară spre toamnă, ar trebui să ne așteptăm la extrem de multe revolte, atât în Europa, în țări precum Italia, Germania, Spania, Franța, cât și în SUA, care își pierd puterea economică într-un ritm alert. Totodată, se preconizează că liberul acces între țări se va face din ce în ce mai greu, la adoptarea acestei măsuri contribuind și apariția unei noi pandemii. Apar semne ale unui nou virus prin țări ca Africa.

Cât despre orașele de 15 minute, Andrei Diaconu a spus că sunt niște experimente ce nu vor putea fi introduse în România, în pofida vrerii autorităților. Cel mai mult vor avea de suferit Marea Britanie, Germania și o parte dintre țările nordice. Cheia, de fapt, este divizarea populației; acesta este scopul final.

Iată că statutul României de „soră mai săracă” a statelor europene ne salvează de această dată, pentru că aberațiile impuse în UE vor ajunge mai greu la noi și nu vor putea fi implementate, lovindu-se de reticența oamenilor și de lipsa de posibilități efective de aplicare a unor astfel de măsuri. Cel mai important este să găsim un echilibru între trecut și viitor, un echilibru al sentimentelor și al sănătății corpului în general pentru a face față transformărilor care vor veni.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background