Globalizarea nu trebuie să însemne pierderea identității naționale!

Postat de pe 2 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă” de la Radio Gold FM, Andrei Gușă a adus în  prim plan declarațiile artistului Dorel Vișan care a făcut un apel către români de Ziua Națională: „Prin ochii mei, România de astăzi  nu arată prea bine. Poate prin ochii altora arată mai bine, dar, în primul rând, nu arată bine pentru că se deromânizează și, în al doilea rând, nu arată bine pentru că nu se mai cultivă sentimentul patriotic, românismul. Ne-am făcut așa, dintr-odată, europeni și mondiali, fără să ținem cont că avem origini la care noi trebuie să ne întoarcem mereu ca să nu ne pierdem identitatea”.

Într-o lume atât de impregnată de tendințe globaliste, o astfel de afirmație, de altfel adevărată, sinceră și transmisă din sufletul unui român patriot, poate fi combătută cu argumente de tipul: ‘e o idee prea conservatoare’, ‘e o prostie, trăim în sărăcie cu identitatea’, ’suntem globaliști și nu putem fără Vest. Andrei Gușă a folosit drept contraargument o declarație foarte inteligentă a lui Donald Trump, de pe vremea când încă era președintele SUA și critica Germania pentru că era atât de dependentă de Rusia. Când reprezentanții germani au încercat să se apere, spunând că sunt globaliști și că atât ei, cât și SUA au avut relații economice cu Rusia, Trump le-a răspuns: „Una e globalismul și schimbul economic de produse și alta e să fii dependent total de Rusia”.

Cu o situație similară ne confruntăm și noi ca țară, pentru că se pare că adoptăm din ce în ce mai multe tendințe din Europa Occidentală și din SUA, fără să realizăm cât de nocive sunt anumite obiceiuri sau comportamente pentru cultura noastră. Un popor care-și uită propria identitate și care lasă în urmă tradițiile specifice și patriotismul este sortit pieirii, cum se pare că este și cazul Germaniei, fostă mare putere acum în picaj liber și în plin colaps cel puțin economic.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background