Filme turnate în România

Postat de pe 1 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a realizat o listă de filme care au fost turnate în România pentru a scoate în evidență importanța țării noastre în plină zi de sărbătoare, de 1 Decembrie.

„Există filme care au fost turnate în România și unele dintre ele chiar produse aici. Majoritatea dintre ele sunt filme horror, deoarece se folosește foarte mult ambientul, mediul înconjurător, iar România încă are obiective turistice, arhitecturale foarte impunătoare, impresionante care creează un cadru potrivit în funcție de subiect, de filmare, de context pentru acest gen de filme și în care contează foarte mult atmosfera”, observă Iosefina Pascal.

Cel mai cunoscut film este Cold Mountain’ cu Jude Law, Nicole Kidman și Renee Zellweger care a fost filmat în Munții Carpați, la Potigrafu, în Prahova și filmările interioare în satul Reci din Covasna. Un alt film este ’Modigliani’ cu Andy Garcia în rolul pictorului Amedeo Modigliani, film regizat de Mick Davis și filmat în București. ’An American Haunting’ cu Donald Sutherland, Sissy Spacek și James D’Arcy este un film produs în 2005 și este o co-producție UK, România și USA, cu filmări în București și la Curtea de Argeș.

Alte filme au fost filmate la Castelul Corvinilor, la Castelul Bran și în Sighișoara. ’Pulse’ cu Ian Somerhalder și Kristen Bell a fost filmat la Politehnică și la Universitatea București. ’Mirrors’, film de groază cu Kiefer Sutherland și Paula Patton, a fost filmat la București la ASE, fiind produs chiar în România de către Vlad Păunescu la propria casă de producție, Castel Film.  Vlad Păunescu este unul dintre cei mai mari producători de film din Romania. În 1992 a pus bazele uneia dintre cele mai mari case de producție din Romania: Castel Film. Aceasta a produs peste 120 de filme românești si străine, precum: Seven Seconds’, ’Borat’, ’Cold Mountain’, ’Damen tango’, ’Legiunea străină’.

’What happened to Monday’ este o dramă, având în distribuție pe Noomi Rapace, Glenn Close și Willem Dafoe. Pelicula a fost filmată în Centrul Vechi din București, Portul Constanța, Biblioteca Națională a României, Teatrul Național din București, iar scenele de acțiune pe Bulevardul Magheru.

„România într-adevăr, pentru ce înseamnă filmele de epocă și filmele horror în care e necesară o anumită atmosferă, este o țară cu peisagistică superbă, cu arhitectură încă prezervată, este o atracție nu doar turistică, dar și de mare interes pentru industria cinematografică”, a concluzionat Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background