Ghilezan: Carnagiul de la Moscova a fost programat pentru prelungirea războiului!

Postat de pe 25 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Marius Ghilezan a analizat carnagiul de la Moscova, evidențiind cine ar putea fi autorii reali și ce consecințe previzibile vor fi, respectiv nesimțita și ciudata lipsă de reacție a liderilor români și care pot fi explicațiile acesteia.

A avut loc vinerea trecută un cumplit atac terorist într-o de concerte de la periferia Moscovei. Gruparea teroristă posibil islamistă a făcut sute de victime, ultimele știri apărute oferind un bilanț de 180 de morți. Jurnalistul Marius Ghilezan a remarcat faptul că, imediat după tragicul incident, consilierul pe probleme de securitate al liderului ucrainean Volodymyr Zelenski a negat orice implicare a ucrainenilor în acest groaznic atac.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova ar fi anunțat în urmă cu 2 săptămâni că vor avea loc atentate pe teritoriul Rusiei. Comunicarea acestor îngrijorări serioase ale americanilor nu a ajuns și la ambasadorul rus la Washington, acesta neprimind niciun fel de informație concretă cu privire la iminența vreunui atac. Există temeri serioase că acest eveniment sângeros se poate transforma rapid într-un casus belli ce să declanșeze un război mondial.

Există o propagandă absurdă care încearcă să inoculeze cetățenilor ideea că Putin a pus la cale tot acest masacru. Atacul ar fi fost asumat de ISIS, deși modus operandi-ul celor 4 atacatori implicați nu este tocmai cel specific teroriștilor islamiști ai acestei grupări. Fostul președinte american Donald Trump a declarat într-un discurs recent că făuritorii grupării ISIS sunt tocmai Barack Obama și Hillary Clinton. Având în vedere finalitatea previzibilă a războiului din Ucraina, singurii interesați de prelungirea războiului prin fel de fel de tertipuri sau acte de cruzime sunt chiar americanii, care profită de pe urma conflictului și se îmbogățesc.

Pe posturile de televiziune occidentale a rulat preț de câteva minute bune anunțul prințesei Kate Middleton cu privire la starea sa precară de sănătate și apariția unui cancer, prezentatorii îmbrăcându-se în haine de doliu, deși e foarte posibil ca prințesa să se vindece și chiar foarte repede. Această scenetă sumbră a fost difuzată la televizor concomitent cu masacrul din Moscova, despre care au apărut știri abia după câteva ore. La fel cum negocierile de pace, care erau pe punctul de a se finaliza cu un acord de pace, au fost oprite de Boris Johnson în urmă cu un an, conform dezvăluirilor necontestate ale lui Putin, acum Marea Britanie joacă din nou rolul de ațâțător al războiului prin această diversiune. Într-o oarecare măsură, și Rusia este interesată de prelungirea conflictului, întrucât are nevoie să demonstreze în fața poporului și în fața aliaților BRICS puterea și capacitatea armatei ruse, chiar înaintea celui mai important summit BRICS de până acum.

Majoritatea liderilor europeni, inclusiv Ursula von der Leyen, și-au arătat în mod public compasiunea față de chinurile prin care au trecut și încă mai trec rușii. În România, pe de altă parte, deși este considerată o țară solidară cu frații ortodocși ruși, nimeni nu a avut curajul sau umanitatea să emită un mesaj de regret sau de condoleanțe către Rusia. Asta nu face decât să demonstreze încă o dată că statul este ghidonat de hegemonul american.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background