George Soros a cheltuit 80 de milioane de dolari pentru a-i „reduce la tăcere” pe americani

Postat de pe 19 mai 2024

Stânga face tot posibilul să reduca la tacere vocile a jumătate din America”, spune Dan Schneider citat de Fox News

 Free Press, un grup de presă finanțat de miliardarul liberal George Soros, „încearcă să încorporeze presiunea globală pentru a împinge platformele Big Tech să-și dezvolte operațiunile de cenzură înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 2024”, potrivit Centrului de Cercetare Media (MRC). 

Free Press se autoproclamează ca o organizație care „observă îndeaproape cum sunt luate deciziile care modelează peisajul media și trage un semnal de alarmă atunci când drepturile oamenilor de a se conecta și de a comunica sunt în pericol”. Cu toate acestea, într-un nou raport, MRC a constatat că Soros a donat peste 80 de milioane de dolari grupurilor afiliate care solicită „cenzură” înaintea alegerilor critice din noiembrie. 

„Unul dintre cei mai bogați bărbați din lume își folosește vasta bogăție și putere pentru a-i reduce la tăcere pe americanii obișnuiți înaintea alegerilor din 2024. Într-un moment în care apărarea libertății de exprimare este esențială, stânga face tot posibilul să reduca la tacere vocile a jumătate din America. , în special cei care nu sunt de acord cu agenda radicală promovată de Biden, Soros și majoritatea directorilor din Big Tech”, a declarat vicepreședintele MRC Free Speech America, Dan Schneider, pentru Fox News Digital . 

Editorul asociat MRC, Joseph Vazquez, a raportat că grupul de presă finanțat de Soros „este la cârma unui nou impuls pentru a restricționa libertatea de exprimare online”, arătând ca dovadă un comunicat de presă recent.

Luna trecută, Free Press s-a lăudat cu o scrisoare care îi îndeamnă pe directorii de la Discord, Google, Instagram, Meta, Pinterest, Reddit, Rumble, Snap, TikTok, Twitch, Twitter și YouTube să mențină platformele online „sigure și sănătoase” în 2024 prin șase „intervenții” specifice

Scrisoarea a fost semnată de „200 de organizații ale societății civile, cercetători și jurnaliști”, potrivit Free Press. MRC a constatat că „cel puțin 45 dintre semnatari și-au umplut cuferele cu bani Soros în valoare de 80.757.329 USD doar între 2016 și 2022”.

„Documentul a încercat să justifice faptul că a fost scris cu scopul de a reduce „daunele din lumea reală” și de „ascensiunea extremismului și a încercărilor violente de a răsturna guvernele democratice”. discurs pe care stânga îl promovează pe măsură ce 60 de țări de pe glob se pregătesc pentru alegerile lor din 2024”, a scris Vazquez.

„Dar și mai deranjantă a fost implicația scrisorii că ținta sa principală este interferarea în alegerile din SUA din 2024”, a continuat Vazquez. „Această dezvoltare este direct în concordanță cu brandul lui Soros, care și-a dedicat milioane din averea lui necinstită unor grupuri care doresc să se amestece în alegeri prin înăbușirea discursului online”. 

Scrisoarea le-a cerut companiilor de tehnologie să restabilească „politicile de integritate a alegerilor”, „să aplice rapid regulile împotriva minciunilor electorale și a urii în publicitatea politică”, „să solicite dezvăluirea conținutului politic generat de inteligență artificială”, „pune o frecare mai mare pentru a reduce vizibilitatea și distribuirea ușoară. de conținut legat de alegeri care a fost semnalat și care așteaptă revizuire”, „să mențină conturile de influență, personalitate publică și candidați politici la aceleași standarde de moderare și aplicare ca toți ceilalți” și „îmbunătățiți transparența și permiteți supravegherea societății civile a practicilor de aplicare a legii”. prin partajarea regulată a rapoartelor de viralitate și de aplicare a legii”.

Vazquez a scris că „impulsul explicit pentru controalele vorbirii este deosebit de tulburător în lumina viziunii declarate a unuia dintre fondatorii Free Press”, menționând că co-fondatorul Free Press, Robert W. McChesney, a scris odată în 2000: „Datoria noastră este să facem mass-media o parte a luptei noastre mai ample pentru democrație, dreptate socială și, îndrăznim să spunem asta, socialism”.

Apoi, MRC a descoperit cine a semnat scrisoarea și cum primesc sprijin financiar. 

„Semnatarul care a primit cele mai multe finanțări Soros din totalul MRC a fost nimeni altul decât Global Witness, obsedat de schimbările climatice, care presează deja pe Facebook și TikTok pentru a crește operațiunile de cenzură înainte de alegerile intermediare din 2022”, a scris Vazquez. 

„Imperiul Soros a finanțat grupul cu o sumă masivă de 20.338.270 de dolari între 2016 și 2022”, a continuat el. „Campania de „amenințări digitale” a grupului, de exemplu, se concentrează în mod special pe presiunea guvernelor pentru a reglementa discursul pe rețelele sociale”.

MRC a mai constatat că Institutul pentru Dialog Strategic, un alt semnatar, a primit peste 3 milioane de dolari de la Soros între 2017 și 2022. 

„Grupul de stânga a fost dezvăluit recent într-o investigație a Comitetului Judiciar al Camerei pentru că a creat o listă neagră de „grupuri de ură” cu Indexul Global de Dezinformare (GDI) finanțat de Soros, care vizează organizațiile „conservatoare” și bazate pe credință. Această listă a fost difuzată ulterior către mai multe instituții financiare”, a scris Vazquez.

„Faptul că Free Press se află în vârful acestei sulițe legate de Soros ar trebui să preocupe fiecare american”, a continuat el. „Obsesia Free Press pentru cenzură și obținerea controlului asupra internetului nu poate fi exagerată”.

„Americani feriți-vă. Rețeaua Soros vine după libertatea voastră de exprimare tocmai la timp pentru alegerile din SUA – din nou”, a scris Vazquez. 

sursă: Fox News


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background