George Smarandache ne spune despre tezaurul din patrimoniul Muzeului Județean Olt

Postat de pe 5 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

Invitat în emisiunea „Golden Hour cu Jessie” de la Radio Gold FM, George Smarandache, managerul Muzeului Județean Olt, a prezentat publicului larg noile proiecte pe care și-a propus să le întreprindă în următoarea perioadă, dar a vorbit și despre noile atracții ale muzeului.

Începând cu această toamnă, s-au demarat noi proiecte în Muzeul Județean Olt, sub îndrumarea atentă a lui George Smarandache, managerul instituției.

„În această toamnă vom avea multe expoziții. Recent am avut o expoziție adusă de la Alba Iulia pe care am vrut foarte mult să o prezentăm elevilor. Este vorba despre hărți foarte vechi. O altă expoziție va fi adusă în perioada 15-25 octombrie, fiind vorba aici despre o serie de obiecte descoperite și restaurate de Muzeul Național al Olteniei din Craiova. În apropierea sărbătorilor de iarnă, ne propunem să organizăm un concurs de preparate culinare tradiționale, invitând diverse școli și licee din zonă”, declară George Smarandache.

Tezaurul muzeului s-a îmbogățit cu noi descoperiri de obiecte rare și unice. Este vorba despre o brățară dacică deosebită, 72 de tetradragme macedonene din sec. II î. Hr., alte 2 tetradragme macedonene din sec. IV î. Hr., monede și alte piese unicate care vor face parte din patrimoniul Muzeului Județean Olt.

George Smarandache îi invită pe această cale pe toți cei care găsesc obiecte rare pe teritoriul țării să acționeze conform legii și să le declare autorităților abilitate, contribuind astfel la țeserea unui mare tablou istoric național format din piese rare regăsite în fiecare colț al țării. Până la urmă, astfel de obiecte și bunuri reprezintă un tezaur național care vorbește despre identitatea culturală și istorică a României și este în beneficiul tuturor cetățenilor să pună cap la cap cât mai multe frânturi din istorie pentru a obține o imagine cât mai clară asupra acesteia.

În plus, toți tinerii și copiii sunt invitați să vadă expozițiile pentru a cunoaște cât mai multe despre istoria țării și pentru a se cultiva. Obiectele rare din patrimoniul muzeului pot stârni curiozitatea și au puterea de a crea un val de mister care cucerește publicul.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background