Gratzia Popa pune bazele Belly Therapy-ului și arată cum ne putem vindeca prin dans

Postat de pe 5 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Gratzia Popa, terapeut și coach sistemic, a vorbit despre terapia prin belly dance, cunoscută și sub numele de bellytherapy.

Acest nou tip de terapie prin dans, și nu orice dans, ci belly dance, este creația Gratziei Popa. Totul a început în urmă cu aproximativ 9 ani când Gratzia Popa și-a dat seama că își dorește să afle mai multe despre om și despre principiile prin intermediul cărora funcționează acesta. Așa se face că Gratzia și-a găsit vocația la scurt timp și a devenit coach sistemic, încercând să aducă armonie între părțile fizice, spirituale, emoționale și raționale ale corpului uman. Practic, un coach sistemic lucrează cu omul în ansamblu, cu toate dimensiunile pe care ființa umană le cuprinde.

Gratzia Popa a reușit să transforme belly dance-ul în terapie

Gratzia Popa s-a declarat a fi o împătimită a descoperirii sinelui. Ea a învățat diverse metode de vindecare și a studiat diferite modalități prin care omul își poate accesa gândurile cele mai ascunse și cele mai profunde dimensiuni ale ființei. Un curs la care a participat pe parcursul a 5 luni i-a reaprins pasiunea pentru belly dance.

Astfel, în timpul repetițiilor, Gratzia Popa și-a dat seama că execuția anumitor mișcări stârnea anumite reacții emoționale în interiorul său. Prin intermediul dansului, Gratzia Popa a reușit să se elibereze de emoțiile negative și a resimțit efectele terapeutice ale belly dance-ului. Acest stil de dans contribuie la reconectarea oamenilor, și în special a femeilor, cu întregul corp. Așa se produce și o conectare cu emoțiile acumulate de-a lungul vremii și acesta este punctul de plecare către vindecare și către a lucra cu emoțiile încapsulate în ființa noastră.

Belly dance-ul și mișcările de bazin pe care se construiește acest stil de dans au legătură în special cu abuzurile fizice sau emoționale. Mișcările pieptului pot fi corelate cu relaționarea precară cu oamenii, cu abandonul, trădarea și dezamăgirea. Celelalte mișcări pot avea legătură cu feminitatea, rușinea, inhibiția și teama de a ne arăta lumii.

Persoanele care au fost ghidate de Gratzia Popa au reușit să capete mai multă încredere în sine, au învățat să comunice mai ușor, au deblocat anumite emoții și au vindecat traume ale trecutului. Cel mai important pas pentru a obține o vindecare cât mai profundă este răbdarea și perseverența în a lucra cu sinele și cu emoțiile pe care le nutrești în interiorul tău.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background