G20 avertizează că noile variante de Coronavirus și accesul slab la vaccinuri amenință redresarea economică globală

Postat de pe 11 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Miniștrii de finanțe ai celor mai mari 20 de economii ale lumii s-au întrunit sâmbătă la Viena. Aceasta a fost prima reuniune față în față de la debutul pandemiei.

Potrivit unui comunicat final, perspectivele economice globale s-au îmbunătățit de la discuțiile G20 din aprilie. Acest lucru a fost posibil datorită lansării campaniilor de vaccinare și pachetelor de sprijin economic. În cadrul comunicatului s-a recunoscut vulnerabilitatea statelor în fața unor variante precum Delta, care se răspândește rapid.

Națiunile G20 au promis să utilizeze toate instrumentele politice pentru a combate COVID-19. În același timp, gazdele italiene au declarat că există un acord pentru a evita impunerea de noi restricții asupra oamenilor. Comunicatul nu a propus măsuri concrete, recunoscând doar o recomandare de finanțare a vaccinurilor de 50 de miliarde de dolari. Finanțarea vine din partea Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Mondiale a Comerțului.

Diferențele nivelurilor de vaccinare dintre bogații și săracii lumii rămân vaste. În țările dezvoltate, peste două treimi din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin. Totuși, această cifră scade sub 5% pentru multe națiuni africane. Potrivit reprezentanților italieni, G20 va reveni la problema finanțării vaccinurilor pentru țările sărace înaintea summitului de la Roma din octombrie.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background