Fox News: Pentagonul vrea să o folosească pe Taylor Swift într-o operațiune psihologică pro-Biden

Postat de pe 11 ianuarie 2024

Fox News a difuzat un segment conspiraționist în care spunea că Pentagonul vrea să o folosească pe Taylor Swift ca operațiune psihologică pro-Biden, scrie Bussines Insider

Jesse Watters de la Fox News a prezentat o teorie nouă despre Taylor Swift spunând că Pentagonul plănuise să o transforme într-un „atu” într-o „operațiune psihologică” pro-președintele Joe Biden.

Vorbind la „Jesse Watters Primetime”, Watters a început cu întrebarea de ce Swift are atât de mulți fani.

„În urmă cu aproximativ patru ani, unitatea de operațiuni psihologice a Pentagonului a intervenit, transformând-o pe Taylor Swift într-un atu în timpul unei reuniuni NATO”, a spus el. „Ce fel de atu? O „PsyOp” (operațiune psihologică) pentru combaterea dezinformării online.”

El a difuzat apoi imagini de la o conferință din 2019 despre dezinformare în care un vorbitor desemnat ca aparținând „unitații de operațiuni psihologice a Pentagonului, propune NATO să o transforme Taylor Swift într-un atu pentru combaterea dezinformării online”.

Vorbitorul – inginerul de date Alicia Marie Bargar – a declarat pentru Business Insider că nu are nicio legătură cu NATO sau Pentagon și că observațiile ei au fost scoase din context.

„Nimeni nu m-a contactat pentru un comentariu”, a spus ea.

„Vreau să spun că îmi place muzica ei, e în regulă”, a spus ea. — Dar vreau să spun, te-ai întrebat vreodată de ce sau cum a explodat așa?

Răspunsul, a sugerat el, este că Swift a încheiat un pact ascuns cu administrația Biden pentru a îi promova agenda și a schimba opinia alegătorilor – deși, a spus el mai târziu, nu avea nicio dovadă că acest pact s-a întâmplat cu adevărat.

Iată ce a spus Bargar în clipul prezentat la Fox News:

„Ați venit aici pentru a vă da seama cum puteți contracara operația de informare”, a spus ea.

„Ideea este că influența socială poate ajuta la încurajarea sau promovarea schimbării comportamentului, potențial sub forma unei operațiuni pașnice de informare. O includ aici pe Taylor Swift, deoarece este o persoană destul de influentă online”.

În alte părți ale prezentării – care nu a fost difuzată în segmentul Fox – Bargar a împărtășit ideea în mare măsură necontroversată că „influența socială poate ajuta la încurajarea, promovarea schimbării comportamentului”, adăugând că aceasta ar trebui făcută „cu oamenii” și într-un mod etic. 

Bargar a vorbit într-un panel intitulat „Războiul informațional: definirea și analizarea” la cea de-a 11-a Conferință internațională privind conflictele cibernetice din Tallinn, Estonia, care a avut loc în mai 2019.

Acesta a fost organizat de Centrul de excelență pentru apărare cibernetică cooperativă NATO, a cărui misiune, se arată pe site-ul său, este de a sprijini statele membre în apărarea cibernetică. Pe listă se spunea că panelul a fost moderat de Donara Barojan, COE al NATO StratCom.

Un profil LinkedIn o arată pe Bargar ca lucrând, la momentul conferinței, ca inginer de cercetare pentru Johns Hopkins.

„Aceasta a fost o prezentare academică la o conferință deschisă pentru discutarea provocărilor de securitate cibernetică”, a declarat Bargar.

Discuția despre Swift a fost „un exemplu întâmplător de persoană celebră pentru a explica publicului un concept de analiză a rețelei sociale”, a spus ea.

„Aceasta este o abordare frecvent utilizată în mediul academic pentru a face conceptele teoretice mai ușor de înțeles”, a adăugat ea.

În segmentul Fox News, Watters a recunoscut că nu are „nicio dovadă” că Swift este „un front pentru o agendă politică ascunsă”.

„Dacă am avea am împărtăși-o”, a spus el. „Dar suntem curioși. Pentru că vedeta pop care l-a susținut pe Biden îndeamnă milioane de adepți să voteze”

Cu toate acestea, el a continuat să vorbească ca și cum ar fi fost real, numind o „operațiune psihologică ” și întrebându-se: „Mă întreb cine a ajuns la ea, de la Casa Albă sau de oriunde”

sursă: Bussines Insider


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background