„Fostul manechin al lui Bote anunță privatizarea sănătății în România” – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 14 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, anunță privatizarea sănătății printr-un fond de asigurare paralel”.

Asigurările de sănătate complementare, un model folosit şi de alte state ale lumii, ar putea avea beneficii „reale” şi „imediate” și în România, conform secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Acesta susține că românii care doresc acces la un tratament general mai benefic ar avea nevoie de încă o asigurare de sănătate, pe lângă cea care este deja obligatorie.

„Resursele financiare sunt cele care dau calitatea unui serviciu de sănătate din orice fel de ţară, iar asigurările private de sănătate reprezintă o alternativă serioasă pentru a spori resursele financiare pe care se bazează serviciile medicale pe care le primeşti ca simplu cetăţean şi ca om” – a adăugat Andrei Baciu.

Iosefina Pascal traduce această declarație ca o intenție de privatizare a sănătății în România: „Dacă vrei să nu mori la poarta spitaluilui, trebuie să mai plătești o asigurare. Asta înseamnă privatizare! Este exact modelul american pe vremea Obama Care când te duceai la spital cu mâna ruptă în trei locuri și îți puneau un plasture că nu aveai asiguarea plătită. Asta în cazaul fericit și nu te lăsau să mori în sala de așteptare”.

De ce se întâmplă asta acum?

Jurnalista GOLD FM este de părere că această declarație a lui Andrei Baciu ar veni pe fondul finalizării pandemiei în țara noastră. Odată cu asta, ar urma să înceteze și achizițiile în folosul ameliorării ratei mari de cazuri de Covid-19 în România.

„Trebuie să trăiască și băieții din Pharma și cei privați din sănătate cumva” – observă Iosefina Pascal. „Să nu mai spunem că se doresc încasări mai mari la buget. Dacă pandemia se termină, trebuie să se reprofileze și ei cumva prin aceste asigurări private pe care, dacă nu le ai, nu primești asistență medicală”.

Cine este Andrei Baciu?

Andrei Baciu, în vârstă de 35 de ani, este actualmente secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar în trecut a profesat ca model. Pozele cu el în ipostaze mondene sau de la paradele de modă au stârnit un val de reacții negative când s-a popularizat numele acestuia în spațiul online. Acesta a explicat atunci că era o metodă prin care își procura banii pentru susținerea studiilor la o facultate costisitoare, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Facultatea de Medicină Generală – București.

În 2015, Andrei Baciu a fost propus pentru funcția de ministru al Sănătății din partea Partidului Național Liberal, însă problemele provocate de pe urma meseriei de model l-au împiedicat să obțină această funcție.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background