„Americanii nu au de unde știi când atacă Rusia” – Marius Ghilezan, la GOLD FM

Postat de pe 14 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul de la România Liberă, Marius Ghilezan, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Nu mă aștept la niciun atac atunci când cei aflați în conflict anunță cu câteva zile înainte marele eveniment”.

Statele Unite ale Americii au semnalat aliații din Uniunea Europeană că Rusia ar avea în vedere o invazie a Ucrainei programată pentru data de 16 februarie. Asta în scenariul în care tensiunile dintre Moscova și blocul Occidental cu privire la migranți și aprovizionarea cu energie ar fi din ce în ce mai accentuate, scrie Bloomberg, potrivit HotNews.

Marius Ghilezan se declară sceptic cu privire la anunțul făcut de americani conform căruia Rusia ar ataca Ucraina miercuri, 16 februarie: „Dacă aș fi în locul celor din Ucraina, nu m-aș încrede când unul dintre cei aflați în conflict anunță când mă atacă vecinul. Vecinul are decizia în mână. Nu toarnă vreun general de la Kremlin când atacă Moscova. Decizia o ia Vladimir Putin împreună cu generalii obedienți lui”.

Serviciile secrete americane ar deține însă dovezi despre un atac înscenat de Rusia pentru a justifica atacarea Ucrainei. Marius Ghilezan este de părere că America și-ar dori această invazia, însă nu poate hotărî acest lucru. Acesta a adăugat că Moscova nu ar ataca niciodată într-o perioadă prevăzută de Statele Unite, chiar dacă Rusia se confruntă cu problema teritoriilor luate sau cu accesul lilitat la resurse.

Jurnalistul de la România Liberă propune o atenție sporită asupra burselor asiatice din timpul dimineții de 16 februarie pentru a vedea tranzacțiile pe ruble și pe dolarul american: „Putem vedea niște semne ale războiului pe mecanismele pe care noi le cunoaștem”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background