Fondul de pensii aflat în pericol în urma dezastrului bancar din SUA și UE!
Postat de Gold FM Radio pe 20 martie 2023
Autor: Oana-Medeea Groza
Fondul de pensii este în pericol după ce Credit Suisse a fost preluat de UBS, cea mai mare bancă a Elveției, în timp ce bancherii au primit bonusuri de milioane de dolari după faliment a avertizat Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.
Pensiile private din România gestionate de firma NN au fost preluate de Goldman Sachs. O situație similară s-a petrecut în Norvegia, unde fondul suveran de pensii avea obligațiuni în valoare de 750 de milioane de dolari la Credit Suisse, acestea nemaiavând nicio valoare după ce firma a fost preluată de UBS. Bancherii de la Silicon Valley Bank din Marea Britanie au primit bonusuri de milioane de dolari după ce au luat bani de la HSBC UK. Se pare că prima lor preocupare nu a fost nicidecum să asigure integritatea depozitelor bancare făcute de către clienții băncii, ci oferirea de prime bancherilor. Fondul de bonusuri a fost unul chiar modest, de doar 20 de milioane de lire sterline, a evidențiat ironic Iosefina.
Și pentru că tot am ajuns la capitolul economie, se preconizează că tranzacțiile cu monede digitale emise de băncile naționale vor depăși 210 miliarde de dolari în mai puțin de 10 ani. E greu de imaginat cum s-ar putea ajunge la o asemenea sumă atât de repede, având în vedere că momentan sunt doar câteva țări care au adoptat acest sistem monetar, dintre care enumerăm: China, Venezuela, Nigeria, SUA, Rusia. Așadar, concluzia logică este că se așteaptă ca tot mai multe state să emită și să opereze cu monede digitale. Unii consideră că această tranziție către sistemul monetar digital ar putea salva prăbușirea în lanț a băncilor.
La noi în țară, PNL a depus un proiect de lege privind digitalizarea voucherelor de vacanță și a tichetelor de masă. Se dorește introducerea biletelor de valoare pe un card virtual care să poată fi alimentat și folosit prin intermediul unei aplicații. Printre beneficii se enumeră protejarea mediului înconjurător, reducerea folosirii de plastic, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și economia în procesul de fabricare și distribuție, reducerea evaziunii fiscale și a fraudelor. Adevărul e că cea mai mare problemă a românilor era fix digitalizarea…
Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro