FMI avertizează că piețele financiare ar putea avea de suferit dacă numărul cazurilor de Coronavirus este în creștere

Postat de pe 28 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Potrivit Fondului Monetar Internațional, economia mondială riscă să piardă 4.500 miliarde de dolari în urma noilor tulpini de Covid-19.

Zonele cele mai vizate sunt țările sărace, unde rata de vaccinare este mai mică și cazurile cresc alarmant. FMI a cerut țărilor bogate să ofere cel puțin 1 miliard de doze de vaccin națiunilor în curs de dezvoltare. Instituția a declarat că decalajul dintre statele bogate și cele sărace din timpul pandemiei, riscă să se înrăutățească anul viitor.

Lansarea rapidă a vaccinurilor a îmbunătățit perspectivele economice în țările mai bogate, inclusiv în Regatul Unit. În același timp, în statele slab dezvoltate, fără resurse care să susțină campania de vaccinare, ratele de imunizare sunt mici. FMI susține că piețele financiare ar putea intra în panică dacă numărul cazurilor crește din nou. Acest lucru ar duce la restricționarea împrumuturilor și investițiilor, iar potențialul de creștere ar fi redus pentru mai mulți ani.

În ultimele luni, FMI s-a alăturat efortului Organizației Mondiale a Sănătății și Băncii Mondiale pentru a crește ratele de imunizare. În țările bogate, procentul persoanelor care au primit schema completă de vaccinare este de 40%. La polul opus, în restul lumii procentajul cetățenilor imunizați este de doar 11%. Astfel, cu scopul de a depăși pandemia, FMI propune imunizarea a 40% din populația fiecărei țări până la finalul anului.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background